joi, 9 aprilie 2009

Duda presedinte. Dupa un Betivan, un Comunist si un Ratat, ar mai conta?

***

Marturisesc ab initio ca sunt monarhist. Da, eu cred ca sansa Romaniei pentru a grabi modernizarea tarii este readoptarea monarhiei ca si forma de guvernamant. Tara noastra trebuie sa cunoasca si alternativa monarhica la actuala stare de lucruri. Toti conducatorii nostrii non-monarhici, de la Dej pana la Basescu si-au aratat limitele.

Insa eu nu cred in substitute, in paliative sau in expediente monarhice. Radu Duda, daca doreste sa isi pastreze titlul de Alteta Regala ar trebui sa ramana in afara jocurilor politicianiste de la Bucuresti. Un membru de vaza al Familiei Regale sa ajunga prin absurd presedinte de republica?! Ce poate fi mai degradant pentru o dinastie?

Mai am avut in anii '90 o idee nastrusnica nascuta in mintea unui om obosit de al nominaliza pe Majestatea Sa Regele Mihai pentru functia de presedinte. Am ajuns de rasul Europei in acele momente. Riscam sa ne inoarcem la acele vremuri.

Radu Duda este un emitator de fum in politica romaneasca. Nu stiu cine il sustine, dar am o intrebare pentru Dumneavoastra, iubiti cititori: Va mai amintiti de Lia Roberts? Actorii diferiti, insa regizorii sunt aceiasi.

9 comentarii:

  1. mai degraba Printul Nicolae, de care am amintit si eu pe blog, acum 1 an fix.
    Duda ii blocheaza drumul lui Crin. cel putin, in aparenta, cum stau lucrurile acuma.
    nu inteleg de unde vrea sa scoata el voturi, cand potentialul bazin electoral s-a dus "biologic", fiind cativa oameni ce agreeaza, de principiu, o monarhie constitutionala, dar nu-l prefera pe Duda, avand o alegere mai inspirata- Crin !
    asadar, Duda face jocurile lui Geoana ?
    mie, asa mi se pare !
    indirect, si ale lui Basexu !

    RăspundețiȘtergere
  2. 2004 nu!? `americanca` putred de bogata ... pecata in USA f dubios mai ales ca era pe vremea lu` Ceausescu si a devenit milionar asa cum ies ciupercile dupa ploaie, de ea e vorba?

    Duda e un tut! Eu nu vad cu ce ar putea ajuta ... si pe cine ... poate pe el!

    Presedinte Diaconescu! (ministrul de externe) .. bun era si Tariceanu in 2004 .. acum nu cred ca are cum si cu ce!

    RăspundețiȘtergere
  3. @Patrick

    Printul Nicolae isi declara acum mai an disponibilitatea de a deveni rege al Romaniei. Insa cu el cred ca s-a gresit strategia. In anii '90 ar fi trebuit sa vina in Romania, sa faca liceul aici, sa fie mai aproape de acest spatiu.

    Acum saracu' de el nu prea poate sa se exprime in limba romana. Si este destul de grav acest aspect.

    Dar, oricum, privind global problema, printul Nicolae este solutia cea mai fericita pentru dinastia de Romania.

    RăspundețiȘtergere
  4. @ Ionut

    Cristian Diaconescu este cel mai liberal politician pesedist. Si mie imi place de el. Dar ce te faci cand vine vorba de voturile vulgului? Omul a mai avut o experienta urata la alegerile locale din Capitala.

    Uneori tind sa ii dau dreptate unui prieten foarte bun care isi motiveaza absenteismul de la vot prin expresia:"Uite, il vezi pe umflatul ala turta de beat care asculta manele? Cum sa ma duc la vot cand aratarea asta are aceleasi drepturi de-a alege ca si mine?"

    Asta este realitatea dura. Oricum, sa credem in Antonescu. Va reusi!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce spun unii:
    Clocita, mosita si vestita de cel putin un an, candidatura lui Radu Duda la presedintia Romaniei a fost anuntata dupa ce devenise un secret al lui Polichinelle, la fel ca intentiile parintelui ei.

    Asadar, cine e candidatul independent care porneste in mars catre Palatul Cotroceni?

    Pe scurt, un actor mediocru, devenit printr-un concurs de imprejurari, destul de straniu pentru monarhisti, ginerele Regelui Mihai. Povestea lui e ceva mai complicate insa.

    O jurnalista din Elvetia, autoare a mai multor carti despre familia regala, sustine ca Radu Duda ar fi fost plantat de securitate in familia regala, in tulburii ani ‘90 cand regele ii mai dadea cosmaruri lui Ion Iliescu.

    Daca e sa dam crezare acestei teorii, niciodata confirmata, niciodata infirmata pe deplin, Radu Duda a reusit de minune chiar mai mult decat si-a propus. El a ajuns sa-l elimine complet pe rege din viata publica, impunandu-se ca singura voce a casei regale.

    Dar din aceasta postura nu s-a remarcat printr-un proiect exceptional, printr-un discurs articulat, puternic, charismatic, nu a aratat o incontestabila statura de lider. S-a remarcat insa prin sinecura inventata special pentru el, postul de Reprezentant Special al Guvernului Romaniei, pe care l-a ocupat din 2002 pana anul trecut, si in virtutea caruia incasa o leafa lunara absolut remarcabila, cu mult peste cea a presedintelui, devenita, mai nou, element de referinta.

    Ce rezultate a avut pe banii acestia nu stim exact. Dupa cum nu stim exact explicatia ascensiunii sale fulminante in armata (in 3 ani de la capitan in rezerva, la colonel in rezerva) si nici relatiile sale cu fosta Securitate.

    Asadar, ce-l recomanda pe acest om pentru fotoliul prezidential?


    Prin apel la valorile monarhice, propune Radu Duda, care ar vrea sa fie un fel de rege salvator si unificator ales prin vot direct. Pai, prin candidatura la cea mai inalta functie din regimul prezidential, el se ataseaza valorilor acestui regim, chiar daca le socoteste, poate, inferioare.

    Daca crezi in monarhie, militezi deschis pentru ea, nu candidezi la presedintie. Monarhia prezidentiala sau presedintia monarhica sunt aberatii. El nu poate candida ca principe. Va candida cetateanul Radu Duda.


    Este sugerat si un sprijin al Casei Albe, dovedit, pasamite, de implicarea in campania sa a d-nei Betsy Myers, directorul executiv al campaniei lui Barack Obama.

    Consilierii traiesc din contracte de consiliere pentru cine are bani sa-i plateasca. Trecerea de la un client la altul nu inseamna ca si intre acesti clienti succesivi exista vreo legatura si cu atat mai putin vreo sustinere. In plus, ca sa ai succesul lui Obama, trebuie sa ai si datele lui Obama, nu numai consilierii lui. Independentul Radu Duda?

    A fost sugerat si sprijinul Regelui Mihai. Atat doar ca Majestatea Sa n-a participat la lansarea candidaturii, refuzand, probabil, sa legitimeze regimul prezidential din propria tara prin implicarea in alegerile prezidentiale a unui membru cu drepturi depline al familiei regale.

    Regele simte aberatia pentru ca s-a nascut rege. Radu Duda nu intelege aberatia pentru ca sangele lui nu e albastru oricat i-ar placea rolul de principe. De altfel, sotul principesei Margareta a fost mereu doar tolerat, in niciun caz agreat de catre monarhisti.

    RăspundețiȘtergere
  6. Maestre, tare ma tem ca sansele noastre ca tara sunt din ce in ce mai mici. Suntem atat de dobitoci incat ne e greu sa mai deosebim stanga de dreapta, si ma refer strict la cele doua membre superioare.

    RăspundețiȘtergere
  7. @Marius

    Candidatura lui Duda era cunoscuta in anumite medii de ceva timp. In blocul in care locuiesc eu mai sta si o doamna la vreo 75 de ani, monarhista convinsa care, anul trecut era foarte dezamagita ca "intrusul pauper" va candida la Presedintie.

    Asa ca...



    @Paul

    Problema nu este reprezentata de cele doua membre superioare; problema REALA esta aceea ca nu mai stim cine suntem ca si popor. Care este identitatea noastra nationala, prin ce ne deosebim de ceilalti?

    Poate o mana de oameni au raspuns la aceste intrebari. Restul e tacere!

    RăspundețiȘtergere
  8. Sa te fut in cap, Alteta...


    Nu o sa lasi acest mesaj, asa-i?

    RăspundețiȘtergere