vineri, 3 iulie 2009

BOUreanu la usa cortului

***


Domnul Boureanu a fost o mare speranta a politicii romanesti la sfarsitul anilor '90. Reprezenta un anumit tip de politician, mediu ca si inteligenta, cu priza la sexul slab, ingenios in exprimari. Insa dupa ce a decis sa isi lege destinul sau politic de cel al curvelor politice SS (Stoica/Stolojan) Boureanu a devenit un bou intr-o turma de oi, recte PD.

Imi permit sa il fac BOU pe domnul Boureanu din doua motive; limbajul suburban a fost adus in Parlament de catre domnia sa (cazul Banicioiu) iar atacul la persoana a devenit argument in disputele din comisii tot prin aportul sau nemijlocit (cazul Gorghiu).

Nicu Banicioiu este ultima victima a flegmelor verbale venite dinspre dl. BOUreanu. Desi ca si formatie politica sunt liberal, mie imi place discursul politic al d-lui Banicioiu. Fara sa foloseasca cuvinte mari, fara sa frapeze prin duritatea exprimarii, politicianul social-democrat are un anumit bun-simt care lipseste cu desavarsire anumitor alesi. Modul in care a inteles sa pareze invectivele aruncate catre el de catre sotul incornorat al Vacii l-a facut sa cresca in ochii mei.

Cat despre episodul Alina Gorghiu...ce sa ii faci boureanului? Strugurii la care nu ajungi sunt acrii, nu-i asa? Oricum, persiflarile de genul "domnisorica" nu tin locul unui discurs de substanta. Ori la noi se pare ca tot discursul public se rezuma la a arunca cu cat mai mult noroi in adversarii tai.

Cristian Boureanu a devenit un caz patologic in politica romaneasca. A intrat in politica ca si o mare speranta pentru ca mai apoi sa ajunga un exemplu clasic de degenerare pe fondul actiunii unor factori externi grefata pe un psihic labil. Bou!

9 comentarii:

  1. s-a nascut politician, a murit speranta, Cristian!
    sincer, Banicioiu, bacauanul ajuns in politica dupa cateva combinatii de 2 lei cu liga studentilor, nu f cult si deloc inteligent, invata mai multe si-are acel bun simt de care vorbeai, fiind de preferat BOUreanului !

    cat despre episodul cu Alina, n-are rost sa mai vorbim...trebuie uitat, or sa mai fie atacuri, important e ca deja deranjeaza fiind destul de des prezenta pe TV in ultima vreme (ma refer, pana la episodul cu Comisia si gestul primatei BOUreanu) !

    bafta ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Boureanu ucide discursul politic iar ca el mai sunt multi alti. Cea ce ar trebui sa fie o lupta de idei, de mijloace de actiune, ajunge in practica acestor primate - dupa cum bine ii numesti - un exercitiu de flegmat in capul acelora care nu sunt de acord cu ideile tale.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ca tot sunt militienii la moda acum. In nov 2004 banicioiu au fost la un pas de linsare in sediul ASUB-ului de la fac de drept. nenea venise sa-i convinga pe cei dela asub sa nu iasa in strada la un miting de protest impotriva guvernului psd si a dat nas in nas cu studentii de la istorie. la acea data era condidat din partea psd-ului pt functia de deputat.
    Individul a ingropat miscarea studenteasca, toata conducerea USR a intrat in aprilie 2004 in TSD obtinand functii de conducere, iar in paralel si-au pastrat si functiile in USR.
    Boureanu si Banicioiu nu sunt decat doi avortoni ai noi clase politice.

    RăspundețiȘtergere
  4. @ DAN

    Nu cunosteam acest amanunt. Oricum Dane, din cea ce s-a vazut in dezbaterile comisiei Ridzi, crede-ma, Banicioiu a dat macar dovada de bun simt. Plus ca are, totusi, un discurs mult mai elevat decat BOUreanu, omul cu muci in freza, vorba amicului Ionut Puerava.

    In plus, ca si o parere personala, activismul in timpul perioadei de studentie cred ca este un lucru benefic pentru dezvoltarea personalitatii tanarului intelectual. Da, de-acord cu tine, nu poti sa politizezi o intreaga organizatie in modul in care spui tu ca a facut-o dl. Banicioiu.

    RăspundețiȘtergere
  5. La o asa frunte ingusta ... e ca si doamna ridzi, iar cei cu fruntea ingusta sunt catalogati intr-un fel de catre intelepciunea populara!

    Banuiesc ca e carne de tun e ca si cazul Popescu, culmea e ca manevrele nu-i mai ies asa de bine ca si in cazul fetelor, iar presa nu se uita in alta parte ci tot la ministerul tineretului bata-l vina! :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Ionut, numai conspiratii vezi, ce treaba are basescu cu dosarele fotbalistilor nu inteleg?
    nu o fi Dumnezeu pe pamant ca sa le stie el pe toate.

    Garcia, banicioiu o fi avand bun simt, dar nu e decat un dinozaur ceva mai mic care acum creste. e marioneta li ponta si nastase, in 2 ani la sefia USR nu a facut nimic pt studenti, in schimb s-a umplut de bani de pe urma UNIFEST-ului.
    daca tot ii cunosti pe militieini, vorbeste cu Bumbes, in perioada respectiva era vicepresedintele studentilor la facultatea de istorie si a avut multe conflicte cu individul.
    eu n-am incredere in generatia asta de tineri politicieni, sunt lipsiti de scrupule.

    RăspundețiȘtergere
  7. Dan ... am citit doar primul paragraf ca ala imi parea adresat ... nu e vorba bre de conspiratii, dar cu un minim de logica elementara iti dai seama de smecherie ...

    Pai ... Ridzi este cea de a ajutat-o pe Nuţi a lu tatelu sa ajunga sefa la Tineretul PDL, ea este cea ce a facut ca unde-i barbatul primar si sef de filiala sa ia cel mai mare procent Nuti aia mica la europarlamentare ... tot ministresa este cea ce a sponsorizat la greu campania divei din bamboo. Acum, de ce ar scapa-o din brate nea Basescu Traian? Normal ca o va tine doar si-a dovedit loialitatea si e si priceputa la furt ... adica ii tine isonul celeilate Nuţi (cea blonda).

    Pentru ca era mare nebunie si presa nu vroia sa uite cum ea a dat 600.000 de coco pe un spectacol de 2 lei jumate a zis sa scoata la interval niste dezvaluiri poate poate se va vorbi despre ele si uitam ce a facut Ridzi ... a inceput cu omu lu Mazare de la mediu, dupa cu Popescu care e un nimeni (nu lucreaza la stat, nu are functie publica .. de ce ne-ar interesa ce a facut el? mai ramane sa dea si un popa acum in gat de parca astia sunt problema si nu ce a facut el inainte de 89 sau Norica Nicolai)

    Am uitat ca atunci cand s-a dat in fapt fata aia mare cu casa de 1 mil cate stiri au aparut brusc? Si atunci a tinut .. s-au luat cu altele si am uitat ca aia nu poate justifica banii!

    RăspundețiȘtergere
  8. Ionut, eu spuneam ca aparitia dosarelor de colaboratori ale fotbalistilor nu e conspiratia lui Basescu, atata tot. nu e o perdea de fum aruncata de cineva. eu stiam de cateva luni ca popescu are dosar de informator. daca cei de la gsp nu ar fi avut un turnator la cnsas aceste dosare nu ar fi iesit acum pt ca militianul care se ocupa de studiu nu dorea publicarea lui ca stire jurnalistica. s-a simtit frustrat de faptul ca tot ceea ce studiaza el afla gsp-ul si publica, totul a culminat cu accesul la dosare.
    cam astea sunt infromatiile pe care le am. crede-ma, militieni nu lucreaza la comanda, te asigur.

    RăspundețiȘtergere
  9. cand a ,,plecat'' din PNL..de fapt a fugit undeva unde credea ca tipologia sa ,,umana'' face pui.A reusit pana la un punct..sau nu?!

    RăspundețiȘtergere