joi, 24 septembrie 2009

Ultima zvarcolire a Hidrei. La bobor, cere Basescu!

***


Basescu a facut in ultima luna gafe monumentale. Aproape in fiecare zi a comis cate o idiotenie. Uneori nefortat. Ultima din acest lung sir o reprezinta raportul comisiei prezidentiale care a propus legalizarea prostitutiei si a drogurilor. Consilierii din jurul presedintelui au comis o gafa impardonabila atunci cand au decis asumarea de catre presedinte a acestui raport inainte de alegeri intr-o tara dominata inca de un sentiment religios destul de profund.

Prin urmare nu trebuie sa ne mire cu nimic initiativa presedintelui de a cere organizarea unui referendum in chiar ziua alegerilor prezidentiale! Basescu mizeaza pe sentimentul de repulsie resimtit de majoritatea cetatenilor vizavi de Parlament. Era o miscare logica, singura in stare de al stabiliza la un scor de aproximativ 30% din optiuni inainte de alegeri.

Numai ca Basescu a calculat gresit acest pas. Parlamentul nu va accepta niciodata suprapunerea unui referendum peste alegerile prezidentiale. Si de aceasta data pozitia Legislativului este una de bun simt. Basescu va perora iarasi impotriva coalitiei celor "322", va da de pamant cu "dusmanii" tari cuibariti in Casa Poporului. Acum insa nu va gasi ecou in randurile opiniei publice. In 2007 era pe cai mari, era omul zilei. Toamna aceasta il regaseste pe tobogan, in imposibilitatea de a se reimpune ca si exponent al paturilor sociale care l-au adus la Cotroceni.

Basescu nu mai convinge, este gol de continut. El nu mai reuseste sa surprinda prin nimic, nici daca ar umbla in fundul gol prin Piata Universitatii nu ar mai putea deveni un om al zilei. Nu mai are ce sa arate electoratului, s-a erodat complet in cei cinci ani de mandat.

Probabil ca Basescu este presedintele in functie a carui imagine publica s-a estompat cel mai mult in ultimul an de mandat. Caderea lui brusca in sondaje este de natura a ingrijora pe cei care se ocupa de campania lui din acest an. Initiativa prezentata azi de catre presedinte trebuie circumscrisa acestei probleme majore intampinate de cei din stafful lui Basescu. Presedintele nu mai este vizibil, nu mai intereseaza pe nimeni opiniile sale, ideile sale.

In ciuda hahaiturilor afisate in public, Basescu este un om trist. Poate si putin bolnav...

4 comentarii:

 1. A fost mereu gol (de continut)! Nu inteleg cum a pacalit oamenii. Daca-mi aduc bine aminte au fost si ceva acuzatii de frauda electorala cand s-a inscaunat "marinarul base".

  RăspundețiȘtergere
 2. Da, dar acele acuzatii nu au fost niciodata verificate la modul serios. Si nu se stie in favoarea cui s-au facut acele fraude.

  Electoratul este destul de usor de "tradus". Exista tehnici speciale care, aplicate corect, conduc la rezultatul dorit.

  RăspundețiȘtergere
 3. In tara lucrurile merg din ce in ce mai prost iar Basescu vrea Parlament unicameral. Aceasta idee ar fi trebuit sa o spuna acum ceva timp....nu acum cand bat la usa prezedentialele. Momentul ales ne face sa ne intrebam daca nu cumva este o metoda de a castiga voturi ?! Eu cred ca aceasta declaratie cu parlamentul unicameral a fost facuta doar pentru a se uita prostiile spuse de basescu(prostitutia si mai ales drogurile) si cazul Elena Udrea !

  RăspundețiȘtergere
 4. Paula, exact acest lucru l-am spus si eu.Daca se dorea cu adevarat reformarea Legislativului, acest lucru trebuia facut in cei cinci ani de mandat plin nu la finalul lui, concomitent cu alegerile prezidentiale.

  RăspundețiȘtergere