vineri, 26 februarie 2010

Cash and carry. Marian Sarbu si Cristian Diaconescu spre PD. Via Oprea

***

Prostitutia politica atinge, in aceste zile, cote alarmante in tara noastra. Dupa consumarea congresului extraordinar al PSD, presedintele Basescu a dat ordinul de zi pe unitate pentru destructurarea formatiunii politice de centru-stanga. Vedetele acestor zile se numesc Cristian Diaconescu si Marian Sarbu. Ambii au descoperit, subit, ca viziunea lor politica nu mai corespunde cu cea promovata de PSD.

Actiunea de emasculare a social-democratilor vine ca o razbunare in timp pentru incercarile de acelasi tip promovate de catre Adrian Nastase, atunci cand acesta se afla in culmea gloriei sale politice. Da, acum Nastase conduce PSD - ul. Da, Traian Basescu conduce de facto PD - ul. Si DA, Traian Basescu incearca o refacere a FSN - ului de la inceputul anilor '90. Noul partid-stat isi are sorgintea in cancelaria Cotrocenilor.

Miza este pe Curve. Curvele din PSD vor urma acelasi traseu urmat mai acum cativa ani de catre "patatii" din PNL. O formatiune politica intermediara, o halta obligatorie catre PD, un cvasi-purgatoriu pentru sufletele incercate ale celor care aleg "basescianismul" ca si orientare politica. Nu mai exista Stanga sau Dreapta, ne transmitea voalat zilele trecute ilustrul lingau Cotoi. Exista basescianismul, curentul politic suprem care intruchipeaza doar binele si nimic rau!

Romanul educat s-a saturat de acest mod de a face politica. Porcii au ajuns sa treaca parleazul dintr-un partid politic in altul, mai ceva ca o dama de companie, lustruitoare de bastoane prin Gara de Nord. Politica romaneasca  a devenit insalubra. Duhneste. Are dreptate Crin. "...cred că facem vedete din nişte oameni care practică în văzul tuturor prostituţia politică."

5 comentarii:

  1. Da. Frumos spus. Chiar prea frumos.
    Intr-un stat in care saltul cu gura deschisa in prohabul puterii, a devenit sport national, o astfel de abordare este mult prea eleganta.
    O spune un batran, chiar prea batran, taliban de partid care in 20 de ani si-a vazut naruite aproape toate sperantele.
    Ceea ce la inceput parea un scenariu SF a devenit in zilele noastre o realitate.
    Hidra si-a depus ouale in tot ce a reprezentat un pericol pentru ea, iar acum roadele se vad.
    Incet-incet, infestarea si-a spus cuvantul. Incet-incet, esaloanele 3 si 4 din fiecare partid, in fiecare filiala, au ajuns, cu rabdare si perseverenta, in esalonul 1 si 2.
    Si asta s-a intamplat si in PNL.
    Daca am face o analiza amanuntita, din 1996 incoace, care au fost scorurile electorale din diferite zone ale tarii, ale PNL-ului, am observa cu atentie care filiale au fost infestate.
    Colcaiala si fratuiala din unele filiale, interesele mafiote ale hidrei, au facut ca acestea sa aiba mai mult un rol decorativ, lipsite de substanta ideologica si eficienta electorala.
    Crin Antonescu vorbeste frumos, la obiect, dar proiectul va fi anulat tocmai in teritoriu, acolo unde aceste filiale mai mult mimeaza apartenenta la PNL.
    Deocamdata atat.

    RăspundețiȘtergere
  2. @ matusalem

    Si alternativa care ar fi? Sa te declari scarbit si invins de crunta nesimtire a unora? Prefer ca, atat cat imi sta mie in putere, sa ajut politicianul care se regaseste cel mai aproape de idealul la care visez eu, adica pe Crin Antonescu.

    Ai perfecta dreptate atunci cand afirmi ca mesajul sefului liberal este diluat spre baza de catre structurile incompetente din teritoriu care vegeteaza in acest partid. Talentul suprem al unui sef este acela de a se inconjura de oameni competenti. Sper ca Antonescu sa discearna corect caracterul si aptitudinile celor care vor face parte din echipa sa.

    RăspundețiȘtergere
  3. ce curve, dom'le? pai nu ziceau astia ca e pe baza de proiecte legislative, doctrina, stinga democratica etc.? baiul e ca electoratul nu s-a saturat, electoratului a ajuns sa-i convina. pentru ca e vai si de electoratul nostru, nu e cu nimic mai breaz... :(

    RăspundețiȘtergere
  4. Tinere, iti inteleg frustrarea vis-a-vis de spusele mele. Si eu eram la fel acum 20 de ani, i-as fi rupt beregata aluia care m-ar fi contrazis in convingerile mele.
    Ghinionul meu a fost ca, inca din primele zile ale anului 1990, m-am implicat in organizarea si functionarea unei filiale a PNL. Vremuri de glorie dar si de decadere.
    Acum, dupa acesti 20 de ani, de combat activ, de implicare sufleteasca si morala, constat cu regret ca, de fapt, nu mai conduc liberalii filiala asta. O conduc niste cartitze venite ghici de unde? Din FSN devenit PDSR, splitat in PD si PSD. Fosti deputati si senatori PSD si PD, vesnici si nemuritori, primiti cu bratele deschise in filiala mea. Pusi incet-incet in fruntea mesei, nemernicii astia au venit cu bani si oameni, platind servicii si favoruri, ducand in derizoriu munca unor fanatici si entuziasti.
    Incearca sa te implici activ, cat mai activ, in activitatea unei filiale si vei constata unele lucruri uluitoare. Nicaieri nu o sa mai gasesti un spirit de bisericuta, gashti si gascutze, organizate pe diferite interese personale, fara nici cea mai mica legatura cu partidul.
    Deocamdata atat.

    RăspundețiȘtergere
  5. @Ghilotina

    Clasa aceasta politica de care noi ne-am saturat este expresia indolentei si a inconstientei acestui electorat de care vorbesti. Tara ii vrea prosti iar votantii nu doresc sa dezamageasca "tara".


    @ matusalem

    Am fost in PNL pana in 2007 si stiu cat de putrede sunt aceste organizatii judetene. Insa eu continui sa vad in acest partid cea mai apropiata organizatie politica fata de idealul meu. Iar Antonescu m-a convins...in proportie de 75%, cea ce este mult.

    RăspundețiȘtergere