miercuri, 12 mai 2010

Dansand pe un mormant.Alegerile din cadrul filialei PNL Timisoara. Cateva consideratii


***
Inca de la inceputul acestui text vreau sa fac doua precizari; ce voi scrie mai jos reprezinta un punct de vedere asumat. De asemenea, precizez din start ca ma doare cand constat starea de lucruri pe care o voi zugravi mai jos deoarece ea este constatabila in cadrul organizatiei locale a formatiunii politice cu ale carei idei si principii ma identific cel mai mult. Insa prefer sa trag acum un semnal de alarma decat sa lasam ca anumite situatii nelalocul lor sa se perpetueze fara ca nimeni sa le bage in seama. Prefer sa fiu o Casandra decat sa-mi asum o paguboasa politica a strutului.

Sambata, 8 mai, filiala Timisoara a PNL si-a ales noua conducere. Cum a decurs aceasta conferinta? Pai in primul rand, in loc de 600 de persoane, cate erau asteptate la acest eveniment, s-au prezentat doar 250. Dezinteres al liberalilor fata de aceste alegeri? Poate. Lipsa totala de organizare la nivelul conducerii judetene a PNL? Mai mult ca sigur! Dar de unde vine aceasta doza masiva de lehamite a timisorenilor fata de PNL? Pai haideti sa vedem daca PNL mai reprezinta patura de mijloc a societatii, inteprinzatorii si practicantii unor meserii liberale.

Cointeresarea segmentului-target al PNL din Timisoara vizavi de viata de partid este nula. Cei aflati in functii de conducere se complac intr-o situatie care in nici un caz nu va aduce beneficii partidului. In timp ce la o simpla conferinta de alegeri a tineretului PDL acestia au adus peste 600 de persoane, PNL Timisoara nu a fost in stare sa adune 335 de delegati, adica atatia cati erau necesari pentru intrunirea cvorumului. Si totusi s-a purces la vot. Cine au fost candidatii? Eternul Ciprian Bogdan, care la 30 de ani cred ca doar la sefia PNL nu a candidat, in rest a candidat la orice functie in partid.

Ciprian Jichici a fost cel de-al doilea tanar intrat in lupta. Fara succes insa. Functia a fost castigata, excedand limitele regulamentelor de partid, de catre Petru Ehegartner, un politician liberal care mai acum cateva luni cocheta cu PDL - ul! Rezultatele exacte au fost: Petru Ehegartner – 165 de voturi, Ciprian Bogdan – 66 de voturi, Ciprian Jichici 35 de voturi. Oameni buni, daca presedintele filialei Timisoara a PNL se alege cu 165 de voturi atunci inseamna ca acest partid are mari probleme organizationale pe plan local.

In fotografia reprodusa mai sus avem sediul PNL Timisoara. Aflat intr-o cocheta cladire istorica, de patrimoniu, acest sediu sta sa se prabuseasca peste cei care trec intamplator pe strada, prin dreptul sau. Aceasta nepasare vizibila se transmite si in comportamentul liderilor de partid local. Ce exemplu de gospodar esti tu cand propria casa sta sa se darame pe tine?

Daca PNL va creste, in Timis, peste 20% din electorat, acest lucru se va datora exclusiv repulsiei pe care cei mai multi dintre banateni incep sa o resimta fata de actuala guvernare. Ca dinspre partea organizatiei PNL...numai de bine!

2 comentarii:

  1. Maestre felicitari pentru metafore si observatii. Incerc sa adaug aici niste picanterii, deoarece eu nu am blogul meu personal.
    Istorie contemporana a pnl timis.
    Ianuarie 22, Alegeri tnl timisoara 130 pt ei 60 pentru noi.Castiga un mucos de 21 ani cu trupa lui sustinuta de eternii tineri batrani ai pnl timis, umilindu-l pe Robu la scena deschisa.
    29 ianuarie, alegeri tnl timis, castiga tot ei (observati nu va trec nume deoarece vor dispare cateva cuvinte mai incolo) mare chef tineretul, csl timis si municipiu controlat de prieteni nostrii.
    aprilie (inainte cu o saptamana de conferinta judeteana): Robu castiga prima runda in lupta pt delegatii pnl timisoara la conferinta judeteana (pentru prima data cele 2-300 de tineri, studenti si sclavi ai fostului regim nu numai ca nu voteaza cu mana care le-a dat de mancare ci nici macar nu se prezinta la adunarea generala).
    aprilie alegeri pnl timis: Robu castiga presedintia pnl timis, totusi strecurandu-se niste hiene in actualul birou judetean (tradarile au fost de ambele parti)
    8 mai Alegeri pt presedinte pnl timisoara: prezenta 260 de persoane din care tineri vreo 60 (adica sub 35 ani), adica tocmai cand candidau 2 tineri mareti care si-au batut joc de tot ce au atins in ultimii ani. Una dintre cauzele pentru care nu au castigat nici unul din cei 2 a fost ca presedintele tnl timisoara, a primit bani sa achite cotizatiile colegiilor in schimbul sustinerii la vot a celor 2.Asa credeau CIPI BOGDAN SI CIPRIAN JICHICI CA SE MAI POATE FACE POLITICA IN 2010 IN ROMANIA, BRAVO ALESI LOCALI IN CONSILIUL MUNICIPAL TIMISOARA.Castiga cel care era prevazut inainte cu 2 saptamani, INTR-UN CERC DE TAINA, singurul liberal timisorean care a dat in judecata PNL. BRAVO EXCELENT PRESEDINTE V-ATI ALES.
    10 MAI. La presedintele tnl timis acasa se hotareste decapitarea presedintelui tnl timisoara si a intregului birou in prima sedinta viitoare. Intervine deputatul pnl care schimba sedinta de pe marti pe joi a tnl timisoara ca sa le ia apararea celor care nu au achitat cotizatiile si si-au insusit banutii.
    12 mai are loc sedinta tnl timis unde se da sentinta si se propune presedinte interimar al tnl timisoara un tanar care a venit de 3 luni in partid.

    Si asa telenovela continua, pnl timis se scufunda chiar daca Robu ii sufla in ceafa lui ciuhandu in sondaje, filiala e praf si colaboratorii profului nu sunt inca in stare sa puna umarul sa recladeasca de la zero filiala pe principii sanatoase.

    RăspundețiȘtergere
  2. Pacat de Robu si de bunele intentii care il anima. Intreb si eu, un asemenea om, cu un background palpabil din punct de vedere profesional, merita umilintele la care este supus de catre un grup de anofeli nedezvoltati? Chris, vorbesti de situatia din TNL Timis. Din pacate ea este generalizata la nivelul intregii organizatii PNL. Avem de-aface cu o perpetua bataie de joc la adresa celor care au idei. Mai ti minte cazul Sumalan? in 2007, inainte de alegerile din TNL Timisoara, un baietel se prezinta ca membru PNL si doritor de candidatura pentru birou. Membrii chemati cu banuti de-acasa, se voteaza, juniorul se alege. Buuuun. Dupa doua luni junior apare in presa, vorbind in numele unor colegi, care trec de la PNL la PDL.
    Morala? Nu exista nici o morala. Doar o mana de idioti.

    RăspundețiȘtergere