sâmbătă, 14 august 2010

Opozitia de plastilina


***
El Presidente in oficina numita Hotnews:

"Orice soluţie în interes naţional, nu în interes de partid, va fi cea pe care o susţin. De aceea, vin şi consolidez ceea ce am spus, ca să nu las loc la speculaţii: dacă opoziţia vine cu un program mai credibil decât ce face actualul guvern, nu voi avea nicio ezitare, în cazul în care o moţiune de cenzură trece, să le încredinţez guvernarea. Deci fiecare trebuie să fie atent ce-şi doreşte".

Categoric este o declaratie facuta atat la zeflemea cat si la bluff. Nu i-am dat o foarte mare inportanta decat in contextul in care, dupa ce aceasta afirmatie a fost facuta, nici un lider al Opozitiei nu a iesit pe sticla pentru a mima o minima indignare fata de acest misto prezidential. Ma asteptam ca Antonescu sa vina si sa spuna ca guvernul liberal din umbra este gata de a intra in paine, ma asteptam ca Ponta sa ne anunte ca PSD - ul este gata sa guverneze singur...Canci! Astora din opozitie le este teama de guvernare precum Satanei de tamaie.

Totusi, de unde ar trebui sa vina solutiile in aceasta tara? Cine ar trebui sa dicteze reguliele corecte ale jocului politico-economic? Cine ar trebui sa administreze corect aceasta tara? Cine este in stare de a pune in practica dezideratele de mai bine ale romanilor? Nimeni din actuala clasa politica. Pentru ca, DA, avem parte de cel mai incompetent guvern din istoria postdecembrista a Romaniei, acesta este un lucru mai mult decat clar. Dar ce se intampla cu Opozitia? Ce se intampla cu alternativa la actuala stare de fapt?

Penuria de cadre competente din politica romaneasca isi are originea directa in opacitatea politicienilor de meserie in atragerea de oameni noi pentru primenirea unui establishment deja puscavit, corupt, incapabil de a-si depasi conditia de ersatz politic al tranzitiei. Nu trebuiesc acuzati cei care refuza inregimentarea politica. Ofertele prezentate lor de catre partidele traditionale, garantiile oferite de catre acestea  pentru punerea in practica a ideilor provenite  din mediul antreprenorial, sunt minime si chiar indoielnice ca si incarcatura politica. Si atunci ce este de facut? O regandire generala a politicii romanesti, a practicilor de zi cu zi, se va face abia dupa ce ne vom confrunta cu un puseu maxim de crestere al partidelor extremiste. Din pacate vom fi pierdut cel putin un ciclu electoral.

10 comentarii:

  1. Toți sînt la fel, amice, nici unul nu este mai breaz. Toți ar trebui sa facă din instanță vreo trei ani de pușcarie pentru hoțiile pe care le-au comis in funcțiunea publică.TOȚI! Măcar sa vină aia de care vorbești la putere mai repede, să se reașeze lucrurile odata și la noi.

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu vad un pic altfel. basescu oricum a blufat. Mai mult pentru PDL. Nu are curaj sa dea functia de prim ministru pe mana opozitie, e clar. Si atunci oamenii nici macar nu mai comenteaza. Poate ca asa trebuie izolat basescu, prea il luam in serios cand abereaza din doua in doua zile altfel. De ce sa dau un raspuns basescului cand stiu ca tot ce vorbeste este caterinca pura ? Sa vorbesti cu basescu inseamna sa te cobori la nivelul lui, si in acest caz te face.

    RăspundețiȘtergere
  3. @ Money

    Nu sunt de-acord cu tine aici. Aceasta este o idee insuflata acum preponderent de vocile Cotroceniului: "Toti sunt la fel". Fals! Nici un om nu seamana cu altul, sistemul ii strica, ii corupe. De aceea este nevoie de o reconsiderare totala a valorilor politice REALE ale romanilor. Pacat ca acest lucru se va intampla doar sun imperiul pericolului accederii la putere a unor partide extremiste.

    RăspundețiȘtergere
  4. @ Basarica

    Poata ai partial dreptate. Insa in mentalul general va ramane doar ideea ca Basescu ii cheama la guvernare pe astia din Opozitie dar ei nu vor deoarece nu sunt pregatiti. Poate faci referire indirecta la celebra lege a lui Murphy care ne spune ca dacă în ring sînt 12 clowni şi te alături lor, poţi citi şi din Shakespeare. Pentru auditoriu, nu vei fi decît al 13-lea clown.

    In politica cred ca exista destul de multe nuante. Basescu este un clown, un clown care, culmea, sintetizeaza in mod grotesc tarele comportamentale ale majoritaii romanilor: bea de stinge, vorbeste porcos, are amanta si insiruirea "calitatilor" ar putea continua. In fata acestora trebuie sa punctezi pe limba lor. Ori afirmatiile lui Basescu trebuiau contracarate imediat.

    Numai ca eu cred ca nici Opozitia nu are solutii sau cadre pentru a prelua guvernarea. Cel putin aceasta este perceptia generala dupa ce am vazut lipsa de replica a opozitiei fata de mistoul prezidential.

    RăspundețiȘtergere
  5. bine ca stiu sa vorbeasca, dar cand e vorba de fapte ...

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu au nici o treaba, traiesc intr-o realitate paralela. Asta este crudul adevar.

    RăspundețiȘtergere
  7. Situatia Romaniei devine si mai dramatica pe masura ce opozitia se autofaulteaza. In asemenea conditii, scaderea increderii in politicieni se va accentua si cred ca va aparea o orientare spre extremismul mistic de dreapta. Asta ne-ar mai lipsi, insa istoria recenta ne0a demonstrat ca este posibil. Si cum noi nu prea ne grabim sa invatam din istorie...

    RăspundețiȘtergere
  8. @ Florentin

    Se pare ca ascensiunea extremelor este singura metoda de ai trezi la realitate pe politicienii din asa zisele partide respectabile. Pasiunea pentru Prostie si Hotie a actualilor ne va conduce inexorabil catre un reviriment al extremismului. Si va fi exclusiv vina actualilor conducatori.

    RăspundețiȘtergere
  9. Opozitia a pierdut prea mult timp. In loc sa se pozitioneze, sa taxeze mai dur toate erorile guvernarii in ultima vreme se complace intr-un duel de imagine steril. Ei cred ca asta le-ar aduce un castig dar ma indoiesc.

    RăspundețiȘtergere
  10. @ Transildania

    Din pacate este cel mai usor sa dai din gura aiurea, mai greu este sa fi si convingator. Ori actuala Opozitie se complace exclusiv in datul din gura.

    RăspundețiȘtergere