vineri, 23 septembrie 2011

Ce cauta Majestatea Sa in acest Parlament?

***
Dupa cum se cunoaste deja, la inititativa PNL, prezentata in Parlament de catre Calin Popescu-Tariceanu, liderul de grup din Camera al liberalilor, Majestatea Sa, Regele Mihai al Romaniei a fost invitat sa tina un discurs in cadrul unei sedinte solemne a plenului reunit. Propunerea a trecut destul de greu, dupa ce intr-o prima faza ea a fost respinsa prin largul concurs al alesilor Puterii. Doar prezenta scenica de moment a lui Toader Palelogu a reusit sa smulga vreo cinci voturi si de la reprezentantii PD-L. Urat moment. Am putut constata in acest demers tribalismul care caracterizeaza activitatea principalului partid de guvernamant, prezenta cordonului ombilical care leaga direct PD-L de Traian Basescu.

Eu nu inteleg insa care este rostul evenimentului care va avea loc in Parlament. Nu mi se pare normal ca un om precum Majestatea Sa, un personaj de o statura istorica impozanta, sa se adreseze puradeilor si nevertebratelor care populeaza  acum bancile parlamentare. Pentru ca este in afara oricarei discutii faptul ca acest parlament, cel in functie, este o rusine pentru tot cea ce inseamna politica romaneasca in epoca moderna. Structura parlamentului a fost direct afectata de animalele care si-au tranzactionat sustinerea pe destui galbeni de la buget, in dauna preferintelor celor care i-au trimis, chipurile, sa ii reprezinte la Bucuresti. Nu cred in onestitatea parlamentarilor romani (a majoritatii lor, ca sa nu generalizez)  deoarece, in acest moment  impartirea politica a scaunelor parlamentare s-a realizat in urma vointei unui singur om. A lui Traian Basescu. In anii presedintiei acestuia am avut parte de partide mutilate, de partide inventate dar, cel mai pervers fapt, am putut constata absenta constiitei, a caracterului oamenilor pe care  - cel putin in teoria democratiei participative - indivizii cu drept de vot i-au mandatat sa le reprezinte ideile politice.

Care este rostul participarii Majestatii Sale la o sedinta a unui club de gainari? Sunt ferm convins ca majoritatea acestor nulitati umane nu sunt deloc interesati de eventualul mesaj pe care Regele ar dori sa il transmita in aceasta sedinta solemna.  Ei nu sunt interesati nici macar de jobul lor zilnic, acela de a inainta propuneri legislative si de a participa la dezbaterea lor. Oare cate initiative legislative au avut ca punct de plecare un parlamentar, in aceasta legislatura? Avem un parlament slab, emasculat, incapabil de a juca un rol real in politica romaneasca, un grup de indivizi care paraziteaza locurile pe care ar trebui sa se aseze oameni de o anumita tinuta morala, cu un anumit grad de inteligenta si de decenta. Infailibilul Murphy, cel cu legile lui atat de realiste, ne spune ca daca in ring sunt 12 clowni, si te alaturi lor, poti sa reciti si din Shakespeare; pentru auditoriu, vei fi doar al 13-lea clown. Deci, ce cauta Majestatea Sa in acest Parlament?

10 comentarii:

  1. Dar nu se adreseaza parlamentarilor. E un mesaj catre natiune, transmis din Parlament.

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca nu te-as cunoaste personal as crede despre tine, ca ii faci reclama actualului presedinte si te inhaitezi cu antenele respectiv realitatea tv. Sunt mai multe greseli petrecute in acelasi timp.
    1. La fel ca si propunerea PNL ca, regele sa candideze la presedentia Romaniei (vezi gafa lui Campeanu), si propunerea fostului premier este cel putin ciudata. Nu neg ca in alte tari civilizate un monarh la anumite momente istorice transmite un "mesaj pentru tara", chiar si in Parlament.
    2. Balciul gratuit al unor parlamentari pro si contra acestui demers face parte din mediocritatea cu care din pacate ne-am obisnuit si o toleram in continuare.
    3. Atitudinea presedintelui Romaniei nu ma surprinde deloc, pentru ca cunoastem personajul si el este constant in atitudini, spre deosebire de altii care o dau cotita uneori.
    4. Eroul zilelor trecute este "pacaliciul". Fiu al unui tata cu o personalitate mai puternica, care Theodor cum bine a afirmat marinarul a primit de la partid, ba un scaun de europarlamentar, ba unul de ministru, ba unul de parlamentar, iar el pentru partid a muncit.... mai putin.

    Sic acum eu ii fac reclama domnului presedinte sa nu ma las mai prejos decat Garcia. HA HA HA "ce-mi plac glumele mele".

    RăspundețiȘtergere
  3. @Lilick

    Se putea gasi un public mai elevat decat scursorile pestilentiale din acest Parlament. Nu te duci sa vorbesti despre inaltarea sufletului la Crucea de Piatra. Conteaza si locul si oamenii.

    RăspundețiȘtergere
  4. @ Chris

    Totul face parte din originalitatea romaneasca. Rege-presedinte, presedinte-jucator, coruptie fara corupti,etc. Paleologu trebuie sa isi gaseasca calea si vad ca testeaza terenul si in afara ortodoxiei de partid. Orice factor aleator in sanul PD-L este binevenit. Nu imi place de Toderica asta tocmai din motivul expus de tine: a primit mult de la partid fara sa dea mare lucru indarat.

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu sunt de acord cu argumentatia ta.
    Inainte de toate Regele nu se adreseaza parlamentarilor ci vorbeste in institutia Parlamentului, institutia fundamentala a oricarei democratii (monarhie sau republica). Deci vorbeste romanilor din locul cel mai inalt din care le poate vorbi.
    Sunt de acord ca in actualul Parlament sunt multi tradatori sau gainari, insa asta e vina alegatorilor, a sistemului electoral si a partidelor care au nominalizat acesti candidati, in niciun caz nu putem dezavua ideea parlamentarismului si institutia microfonului parlamentar, numai pentru ca unii, sau parea multi dintre parlamentari sunt niste scursuri.
    Pentru ca monarhia sa se poata introduce in Romania, prima conditie necesara este instaurarea unei constitutii (la inceput republicane) total parlamentare. De aceea institutia Parlamentului trebuie intarita, nu confundata cu anumiti rahati care o populeaza vremelnic (sa speram). E foarte bine ca Regele va vorbi in Parlament! in sfrasit!

    RăspundețiȘtergere
  6. Da, la fel ca Transildania a gandit si Tariceanu si gandim toti liberalii, in spirit parlamentarist. Pentru ca pana la urma aici se va da lupta si aici se da si in momentul de fata: intre parlamentaristii care vor intarirea Parlamentului, si faptul ca Regele va vorbi acolo e o mare victorie a noastra, si prezidentialistii care vor un basescu care sa subjuge Parlamentul. Garcia, nu ai cum sa te plasezi in partea asta, la prezidentialisti, sunt sigura. Esti poate doar putin suparat pe parlamentari... Parlamentarismul insa nu are nicio vina, spune Transildania cine sunt vinovatii si unde trebuie lucrat pentru schimbare. :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Era acolo, si in titlu si in ultima propozitie un cuvant, ACEST, care ar trebui sa fi fost clarificant vizavi de perlamentul in functie. Nu sunt adeptul unei republici prezidentiale, nu cred in aparitia unui om providential, eu ma refeream la ACEST parlament,cu acesti oameni, a carui structura politica a fost profund afectata de traseismul politic practicat la o scara ametitoare. ATAT!

    RăspundețiȘtergere
  8. Sunteti in eroare!!!" Mihai abdicatul"{ nu mai este rege de prin 1947} ! Cred ca sunteti supusi monarhisti,faceti propaganda unui tradator care a si fost invitat de rusi la sarbatoarea unei victorii la care Romania a fost declarata tara invinsa ,desi au murit 167000 de romani!Sa nu mai vorbim de lovitura de palat, cand l-a arestat pe maresalul Antonescu -conducatorul statului in timp de razboi.Au fost luati prizonieri de catre rusi 130000 de militari romani si dusi in Siberia!Foarte putini s-au mai intors!E clar ca Mhai I a dat tara fara lupta si a fost nevoit sa semneze abdicarea datorita propriului fapt!Mai poate invoca vreo scuza?????

    RăspundețiȘtergere
  9. tructura parlamentului a fost direct afectata de animalele care si-au tranzactionat sustinerea pe destui galbeni de la buget, in dauna preferintelor celor care i-au trimis, chipurile, sa ii reprezinte la Bucuresti.

    RăspundețiȘtergere
  10. Ce cautati voi in parlament ! v-a ales poporul,zau? Nu mai atingeti fata curata a Regelui nostru,va rog!Caci unde scuipati voi,poporul v-a saruta. Asa sa Ne ajute Dumnezeu La multani majestate

    RăspundețiȘtergere