duminică, 27 ianuarie 2013

Tăriceanu la Răitaru TV



***
Un singur cuvant poate descrie interventia lui Tăriceanu de la RTV din aceasta seara: ezitant! Fostul premier reprezintă un pariu politic pierdut, el fiind incapabil de a duce un demers onorabil la bun sfarsit. A facut un pas inainte prin declaratia de vineri, cea  privitoare la alegerile interne din cadrul partidului, pentru ca apoi sa faca cel putin doi pasi inapoi, lasandu-i in ofsaid pe mai toti cei care incepusera sa vada  in el o alternativa reala la tipul de leadership profesat de catre Crin Antonescu.

Nu demisionez din PNL, nu imi asum calitatea de lider-alternativa in partid dar voi continua sa arunc declaratii fara substanta reala. - cam la asta se rezuma luarile sale de pozitie. Somn usor, Crin, Calin nu prea stie ce doreste. Superb sau...?

4 comentarii:

  1. Ce v-am spus eu ca Tariceanu nu are nicio sansa in fata lui Antonescu.Daca el vroia sa faca ceva serios atunci ar fi anuntat ca vrea alegeri preliminare in PNL in acest an,nu in 2014.Si tot acum el ar fi trebuit sa anunte ca va candida impotriva lui Crin,nu sa o tina intr-o lalaiala,ca vezi doamne,candidez,nu candidez.Sper ca v-ati comvins definitiv de faptul ca e inutil sa-l vezi pe Tariceanu drept liderul dreptei.

    Cristi

    RăspundețiȘtergere
  2. Antonescu este departe de a fi "un om mic, cu patimi mari". Daca ar fi fost asa, n-ar fi putut pune pe picioare o constructie mamut ca USL-ul. Ar fi murit inainte de a se naste. Ca sa poti armoniza doua masinarii de partid care contin mii de oameni, nu piese de puzzle, oameni cu vanitatea lor, cu prostia lor, cu interesele lor, este mai greu decat s-ar crede la prima vedere.

    Daca ati crezut candva in Antonescu, imi permit sa va fac o sugestie. Incercati sa-i aflati pozitiile direct de la sursa. Daca nu-l puteti urmari in direct, cititi transcriptul conferintei de presa (eu le gasesc pe blogul lui Gondolin) sau urmariti inregistrarile emisiunilor la care a participat. Antonescu a fost intotdeauna un om al nuantelor, ziaristii rup dintr-o expunere de cateva minute, cateva propozitii din care tu ca cititor trebuie sa tragi concluzia ca Antonescu e bad, bad guy. In 23 de ani n-am vazut atat jeg si prostie, cat e acum in presa.

    Cu toata pretuirea pe care o am fata de Antonescu, nu cred ca va fi presedintele Romaniei. Nu-l plac nici serviciile, nici Inaltele Porti. Pentru ca este un om liber si viu. Iar cu un om liber nu poti negocia asa cum negociezi cu un manechin care sta in pozitia in care l-ai asezat tu.

    Cat despre Tariceanu, reiau cuvintele dure dar meritate ale lui Antonescu: "In politica, daca esti canalie, nu-i bine. Daca esti prost, insa, e de neiertat."

    RăspundețiȘtergere
  3. Domnule " Anonim" aveti perfecata dreptate in cea ce scrieti. Nu cred ca Antonescu va fi vreodata presedinte. Pana in 2014 este inca foarte mult si simpatia oamenilor fata de USL va cu mult mai putin ca acum, din cauza crizei financiare si al politicii fiscale pe care incerc sa introduca. Altfel nu cred ca Tariceanu ar fi bun de presedinte, din momentul ca nu a fost bun nici de premier. Nu inteleg atitudinea Uniunii Europene fata de el, este politician liberal, nu pesedist, nu comunist.

    RăspundețiȘtergere
  4. Imi place Antonescu, si asta o afirm fara conjur. Sunt constient de defctele pe care le are, defecte care palesc insa prin comparatie cu cele ale adversarilor. E cu adevarat o performanta in Romania sa faci 20 de ani de politica si sa nu te fi manjit niciodata, ceea ce dovedeste ca e un animal politic cu mize majore> recte puterea de dragul puterii nu de dragul foloaselor sale. E un ambitios cu principii...Are ceva din incapatanarea lui Coposu si a altor lideri taranisti. Sufera de o usoara doza de infatuare, dispretuind cred profund pegra politica meschina in care se invarte, ceea ce se simte si ii poroduce f. multe animozitati. Dar, ca sa inchei, imi place incomplezenta sa fata de servicii; este singurul politician care isi permite si are curajul sa sfideze acest monstru abscons al politicii noastre, spre deosebire de toti ceilalti. asta il face cu adevarat liber, lucru de netolerat pentru toti fatalaii din politica romaneasca, care fac sluj serviciilor. Ponta nu face opinie separata in acest sens. asa stand lucrurile, cred intr-adevar ca e greu sa ajunga presedinte. Prea multi, din motive ingrate, nu-l vor acolo. Om trai si om vedea...

    RăspundețiȘtergere