miercuri, 13 mai 2009

Mitul Monica Macovei fata in fata cu dura realitate

***

Am avut proasta inspiratie sa urmaresc aseara emisiunea lui Adrian Ursu de pe Realitatea TV, Ora de Foc. Invitata realizatorului a fost arhicunoscuta doamna Monica Macovei, fost procuror ceausist pe stil vechi, actualmente tinara speranta pentru PD in lupta pentru Bruxelles.

Am fost realmente scarbit de reactiile acestei doamne la intrebarile celor trei amfitrioni. La fiecare intrebare care ii era adresata doamna Macovei - inainte de a simula un raspuns - pufaia puternic pe nas, profund indispusa de situatia in care se regasea, anume aceea de a incerca lamurirea unor probleme in care a fost direct implicata.

Imi este clar ca doamna Macovei nu stapaneste o minima diplomatie care ar fi putut-o scuti de multe situatii conflictuale in care s-a regasit de-alungul vremii. Dar dansa nu trebuie sa uite faptul ca demersul jurnalistic este pus in slujba consumatorului de media care merita macar putin respect pentru faptul ca este obligat sa suporte elucubratiile de zi cu zi ale unor politicieni in genul doamnei fost-procuror comunist.

Un episod care ne indica dublul discurs practicat de catre fosta ministresa de la Justitie a fost si acela in care realizatorii au pus-o fata in fata cu propriile declaratii date in fata unei comisii a Bundestagului german. Cu greu spusele doamnei Macovei nu ar putea fi interpretate ca fiind declaratii anti-nationale!

Insa in studioul Realitatii dansa sustinea cu tarie ca aceste declaratii sunt scoase din context. Pai ce context doamna, cand matale indemni Uniunea Europeana sa blocheze fondurile pentru Romania in absenta unor asa zise "progrese" in domeniul Justitiei? Ce intelegeti doamna prin "progrese"? Punerea in lanturi a adversarilor lui Base? Nu credeti ca cereti cam mult?

Oare cum se poate ca o asemenea persoana cu porniri paranoico-schizofrenice sa fie considerata simbol al luptei anti-coruptie din Romania? Ironie-ironie, cum iti mai bati tu joc de tara aceasta!

9 comentarii:

  1. Monicuta este doar o unealta aflata in mana Chiorului, satarul cu care el lovea in PNL. Nimic altceva. Nu vad de ce o bagi in seama pe individa aceasta.

    RăspundețiȘtergere
  2. n-am rapit-o nimeni in Macedonia?

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu pot sa o privesc pe doamna Macovei nu atat din cauza chestiilor pe care le rosteste cat mai ales din cauza aspectului neingrijit, cu plete adeseori slinoase, fara o minima preocupare pentru felul in care se prezinta. Ar putea sa-si spele parul macar inainte de aparitiile publice. De felul cum il poarta nu mai pomenesc.

    RăspundețiȘtergere
  4. @ Ceteriga

    Nu numai in PNL a lovit. A lovit in toti care nu raspundeau cu "Sa traiti" Chiorului.

    @ Ionut

    Oameni inteligenti! Ce dreaq sa faca cu nebuna asta paranoica?

    @ amorphis

    Daca ar fi vorba numai de aspectul fizic ar fi relativ bine. Desi ca si persoana publica si femeie ar trebui sa se ingrijeasca, macar putin, asa.

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu am fost in Guvern doi ani cu Monica Macovei. Are urmatorul principiu sanatos. Toti politicienii sunt corupti, nu exista decat o exceptie, ghici care. Si lipsa de progrese inseamna ca nu se construiesc destule lagare pentru acestia.

    RăspundețiȘtergere
  6. @ Mihai

    Sincer, nu imi plac deloc extremele de nici un fel. Iar doamna Macovei este extremista pana in maduva oaselor.

    Daca ar fi trait perioada Revolutiei Franceze sau Teroarea bolsevica din Rusia, cu siguranta ca numarul victimelor ar fi fost mult mai mare.

    Discursul public al doamnei Macovei - unul plin de manie proletara - este unul stangist. Nici macar unul de stanga clasic. Pe mine ma inspaimanta realmente prezenta unui asemenea om in viata politica romaneasca!

    RăspundețiȘtergere
  7. Banuiesc ca ai citit postarea lui Victor Ciutacu. Nu o mai pun si eu aici. Numai ca ar trebui s-o citeasca si domnul Antonescu, mie mi se pare din ce in ce mai naiv si o prada usoara pentru Basescu. Daca l-a facut CTP-ul (pe care de altfel il citesc cu placere, well nu mereu) un soi de marioneta...aproape s-a jucat cu el, e grav!!! Foarte grav.

    RăspundețiȘtergere
  8. @ Amorphis

    Da, Crin a gresit ca a mers intr-o emisiune cu CTP, o emisiune comandata pentru al lichida politic. Insa este bine ca aceasta gafa a venit la inceput de campanie (pentru ca suntem in campanie electorala pentru prezidentiale, nu-i asa?) si nu pe finalul ei.

    Exista timp fizic pentru regandirea strategiei, deci totul este OK.

    RăspundețiȘtergere
  9. 02 iunie 2009 Monica macovei s-a certat ca o ţaţă cu ceilalţi invitaţi la realitatea în emisiunea lui Ursu... cred că Ponta a fost cel mai corect şi ar fi bun de ministru al justiţiei..... felicitări....cum să trimiţi în Parlamentul European oameni ca Macovei....

    RăspundețiȘtergere