duminică, 7 iunie 2009

O tara plina de autobuze, microbuze si votanti profesionisti. Si un PNL molâu

***

In Romania nu mai conteaza optiunea votantului. Chiar deloc. Cetateanul trebuie doar sa mearga la urne ca sa semneze condica de prezenta. Preferinta lui politica este total neesentiala. In locul votului exprimat de catre cetateanul de buna credinta, FSN - ul (indiferent care, PD sau PSD) aduce alti zece incursionisti electorali care modifica automat sensul optiuni anterioare.

Romania capata aspectul unei tari retardate din punct de vedere al gradului de reprezentativitate al votului popular. Regresul democratic al tarii noastre ne readuce in anii '90, perioada in care un FSN dodolot domina intreaga scena politica, direct sau indirect. Asa este si acum. Ba chiar putin mai rau. Daca in perioada imediat post-revolutionara existau alternative dar nu prea se gaseau votanti pentru ele, acum, cu o opozitie fragila Romania merge catre fundul prapastiei.

Marturisesc ca mi-am pus foarte multe sperante intr-un PNL condus de Crin Antonescu. Insa prestatia acestui partid in preziua si ziua alegerilor a fost una lamentabila. Politica, inainte de discursuri spirituale, inseamna organizare. CINE NU INTELEGE ACEST ASPECT, VA DISPAREA!

Conducerea PNL - ului, partid care avea sansa (si inca o are, cred eu!) de a deveni alternativa la actualul guvern, se face ca nu intelege acest aspect. Nu poti sa emiti pretentii de a creste spre 30% din sufragii daca nu construiesti baza. Ori PNL - ul duce lipsa de constructori talentati. Ludovic Orban este doar o laba trista, incapabil sa articuleze o strategie realista pentru partid, lucru la care s-a inhamat dupa congresul din martie.

PNL nu detine vehicule de propagare a discursului liberal. FSN - ul detine doua televiziuni. In cazul liberalilor, pana si ziarele magnatului Patriciu le sunt ostile. Este greu sa urci in preferinta alegatorilor in aceste conditii. Cred ca aceasta cadere a partidului, de la 20% catre un 15%, daca exit poll - ul va fi confirmat de numaratoarea voturilor, se va accentua.

Inclin sa ii dau dreptate unui alt suporter al lui Antonescu, dezamagit si el de prestatia de pana acum a liderului liberal. Mircea Dinescu, caci la el fac referire, spunea ca Antonescu s-a nascut copil mare si frumos dar l-a atins rahitismul. Daca nu se trateaza rapid, va disparea din viata politica. Crin nu convinge desi are multe atuuri de partea sa.

Se complace intr-un discurs reactiv, conditionat de luarile de pozitie ale celorlalti actori de pe scena politica romaneasca. Ori, daca vrei sa arati ca TU, Crin Antonescu, esti o alternativa la Betivan, trebuie sa vii cu un discurs propriu nu doar cu pareri despre ce declara altii!

Acestea sunt doar cateva observatii ale unui suporter liberal. Sunt gratis si sunt realiste. Cu siguranta insa ca ele nu vor sparge barajul instituit in jurul lui Antonescu de catre o armata de "consilieri" idioti.

9 comentarii:

  1. Si eu sunt deceptionat.Sunt curios ce masuri vor lua!

    RăspundețiȘtergere
  2. Sper sa realizeze si ei ca nu traim in Edenul primordial ci intr-o tarisoara balcanica unde TOTUL este posibil.

    Oricum , daca nu va avea loc un soc la nivelul conducerii care sa ii trezeasca la realitate pe acesti domni, va fi rau pentru liberali.

    Nu se poate ca tu, partid cu pretentii, sa nu ai constituit pana acum un corp de observatori semiprofesionist pe care sa poti pune baza oricand!

    Mult, prea mult amatorism.

    RăspundețiȘtergere
  3. Antonescu trebuie sa scoata militaria din pivnita.Asa nu se mai poate.Prea multe faulturi din interior.

    RăspundețiȘtergere
  4. Marius, eu oameni mai comozi decat in PNL nu am mai vazut. Tara arde, ceilalti isi fac jocurile iar ai nostrii stau, contempleaza si inainteaza plangeri autoritatilor.

    Fratilor treziti-va!Statul de drept in Romania NU EXISTA! Poti sa faci zece mii de plangeri, rezultatele tot alea raman. Ori intri de tot in albia de porci ori nu te adapi de la ea! Cale de mijloc nu exista.

    Daca domnul Antonescu nu va trage concluziile corecte dupa acest fiasco total, de la anul o sa stam de mana cu Milut. Organizarea PNL in anumite filiale este ZERO.

    RăspundețiȘtergere
  5. Parca vad ca-l plan pnl`istii pe Tariceanu, cel ce scutea 19 -20%!

    Cand era tariceanu, dezidentii il tot muscau de fund ca ce face sau ma rog ce nu face. Acum sunt ei ... capu la lista fiind madame Norica ... Crin un gagiu de vorbeste si nu face, iar Orban oricat de betivan ar fi nu asta e scuza lui, a fost ministru si ce a facut? Nimic! Pai si atunci sa organizezi o masinarie de partid. Oricat am rade de blaga si de obedienta lui fata de Tatel, macar el pune in miscare rotile si unge unde e nevoie. EBa la miime de vot va iesi, nici mai mult sa se iroaseasca voturi pdl`iste nici mai putin cand sa nu ajunga europarlamentar. Asa ceva pnl`ul nu va face si nu va stii. Nu-s boemi ei ci-s delasatori si introvertiti. Se gandesc doar la binele lor, ex mai gratitor decat catarama nu stiu care ar putea fi!

    RăspundețiȘtergere
  6. *scuze pentru ca am mancat o litera la `plang` si am pus i`ul in plus la `va sti`! Sunt prea amarat!

    RăspundețiȘtergere
  7. Ionut

    Tragic, dar ai dreptate. Nu poti sa stai doar cu curul in masina sau la sediul partidului si sa te crezi mare strateg. Orban este ZERO BARAT din punct de vedere organizational.

    Iar aceasta gaselnita incalificabila cu Norica Nicolai cap de lista, un loser innascut!, i-a facut pe multi votanti traditionali sa nu treaca pe la urne. Eu am votat doar pentru Busoi si Csibi. Atat. Iar Csibi cred ca nici nu a intrat deoarece a fost preferata madam Nicolai.

    Pe Daniel Daianu l-au dat la o parte atunci cand era mai mare nevoie de el. Si cine l-a tras intr-un plan secund? Niste habarnisti care nu au habar de cum se face politica in Romania!

    Nu imi sta in caracter sa imi schimb optiunile politice dupa cum bate vantul si nu mi le voi schimba niciodata! dar aceasta conducere incapabila a PNL - ului incepe sa ma scarbeasca.

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu cumva ar fi mai bine ca Antonescu sa se dea la o parte si sa lase pe altcineva?

    RăspundețiȘtergere
  9. Crin Antonescu este imaginea perfecta a acestui partid dar nu este de ajuns, cu Orban prin preajma si Norica Nicolai toata imaginea pnl este nu patata ci murdara. o iertatima am uitat de vosganian (sper ca asa se scrie) care... ii la-s pe specialisti sa comenteze
    cred ca toata lumea asteapta masuri

    RăspundețiȘtergere