duminică, 12 septembrie 2010

Corrida de Muerte. Vladimir Klitschko vs Samuel Peter

***

Ca mare amator de sporturi de contact de calitate, am urmarit ieri revansa dintre Vladimir Klitschko si Samuel Peter. Un meci pe care, matematic, profesorul Klitschko cel Mic l-a castiga fara drept de apel in fata posesorului celui mai puternic croseu de dreapta din lume, cosmarul nigerian Sam Peter. In boxul practicat de fratii Klitschko intalnim matematica acestui sport nobil, dusa la extrem. Binomul Strategie-Forta - cu accentul cazut pe prima - face din cei doi frati ucraineni un fel de toreadori moderni in fata carora taurii (Sam Peter chiar arata ca un tauras:) nu au nici o sansa. Predictibil, adversarii celor doi sunt scosi din lupta intre rundele 8-10. De ce? Pentru ca, in cazul lui Vladimir, primele opt runde inseamna doar flagelarea nefericitului adversar.

Vladimir foloseste extraordinar pistonul oferit de o mana stanga extrem de abila in a atinge in continuu fata adversarului. Este si greu pentru orice boxer normal sa se apere in fata unei anverguri a bratului atat de mare. Este frustrant sa tot incasezi directe de stanga si tu sa nu reusesti sa te apropii pentru a-ti expedia extraordinarul croseu de dreapta pe care il posezi. Sam Peter a folosit arma sa favorita, croseul, dar ele au fost mult prea largi pentru a reusi sa il surprinda pe extraordinarul atlet care  raspunde la numele Vladimir Klitschko.

Acesti pugilisti ucrainieni presteaza boxul momentului. Cerebrali, articuland excelent forta nativa cu stiinta jocului, in acest moment ei nu au un adversar pe masura in circuitul profesionist. Si nu din vina lor. Progresia inregistrata de catre acestia nu a fost urmata si de catre ceilalti pretendenti la titlul mondial. Poate David Haye ar putea sa le puna probleme, insa atata timp cat el ii evita pe cei doi frati Klitschko acest fapt ne face sa presupunem ca pur si simplu tremura in pantaloni de teama lor. Degeaba americanii se simt jigniti de faptul ca meciurile pentru titlurile greilor se joaca in Germania. Acolo se face performanta in boxul actual. Faptul ca HBO refuza sa transmita meciurile din Europa nu face altceva decat sa accentueze frustrarea americanilor.

Vladimir ne-a aratat ca i-a luat perfect masura lui Peter in primul lor meci, atunci cand l-a invins destul de greu pe nigerian. Aseara am asistat la o demonstratie de box cerebral, matematic, stiintific, boxul momentului. Forta bruta nu mai domina acest sport. A fost o adevarata corrida, o infruntare intre "rosul" Klitschko,  Toreadorul, si un taur vanjos dar sarac de tot in exprimare.

Cum vi s-a parut voua rematch-ul  dintre Vladimir si Sam Peter?  Este intrebarea pe care o adresez voua. Ionut Puerava, te stiu mare amator de box, ce zici de meciul acesta?

5 comentarii:

  1. Eu am scris doua postari, una inainte de meci cu cateva zile in care am si explicat de ce Wladimir va castiga, iar una la putine minute dupa terminarea ... lucruri repatate pentru ca s-a intamplat exact cum am zis. Samuel Peter stie doar sa-si ia in brate adversarul (asa a facut si cu Vitali) cand nu are optiuni.

    Croseele largi ale lui Peter puteau termina meciul mult mai repede, a avut noroc. Eu cred ca nigerianul va disparea de pe prima scena pentru ca asta a fost ultima lui ocazie de a reveni. Si-a luat-o de la ambii frati, iar adversarii din ultimu an ai luni au fost modesti din cale afara. Sansa ca asta la centura nu va mai avea.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ionutz are dreptate, de aici incolo de Peter se va vorbi doar in calitate de fost adversar al fratilor Kliciko. Are forta dar e prost. Habar nu are cum sa isi puna in valoare cea ce natura i-a dat din plin. Atentie la Sam Sexton, englezul asta e tanar, are timp sa se maturizeze si are o dreapta fantastica. La 26 de ani este o mare promisiune pentru viitor, am vazut doua meciuri de-ale lui. Forta teribila in lovituri insa nu prea are garda. Daca remediaza si acest neajuns o sa mai auzim de el.

    RăspundețiȘtergere
  3. @ Ionut

    Sorry, abia acum mi-a aparut actualizarea de pe blogul tau, ultima postare care imi aparea era cea despre George Copos. :)

    Nun stiu, Peter are doar 30 de ani, in heavyweight este un tinerel. Eu zic ca are nevoie de un Emanuel Steward care sa ii puna in valoare calitatile fizice excelente. Nici Klitschko nu a insemnat mare lucru pana cand Manny nu i-a descoperit adevaratul potential. Corrie Sanders, tembelul ala de sud-african, a maturat pe jos cu Vladimir, cand acesta juca haotic, precum Peter acum. Sa vedem daca se mai incumeta maestrul Steward de a creste un alt campion.

    RăspundețiȘtergere
  4. @ Money

    http://en.wikipedia.org/wiki/Sam_Sexton

    are doar 1.88 m? Greu sa ii faca fata lui Klitschko. Dar poate se vor retrage ucrainienii pana creste baiatul asta mare, cine stie?

    Sam Peter nu este prost. Numai ca nu are o strategie de lupta, are un antrenor prost, asta da. O sa vezi, eu zic ca inca are sanse de a se mentine sus.

    RăspundețiȘtergere
  5. Crede-ma, Sexton promite foarte mult. Cat despre Stewart, ala este platit regeste de nemti ca sa il antreneze pe Wladimir.

    RăspundețiȘtergere