luni, 21 februarie 2011

Autogolurile Uniunii Social-Liberale

***
Stiti ce face o maimuta atunci cand se plictiseste de traiul bun? Rupe o creanga din copac si se scarpina cu ea la fund pana face buba. Cam asa s-ar traduce cea ce face in aceste zile jumatatea din USL numita PSD. In loc sa puna umarul la consolidarea constructiei politice realizate impreuna cu PNL, pontacii nostrii se aseaza la masa cu PRM si se pun pe semnat protocoale de colaborare in toate judetele mioritice. Care este logica pentru care pesedeii doresc sa lege de gatul Uniunii aceasta piatra de moara, probabil ca nici Ponta nu ar putea explica. Avem o alianta care tinde spre 70% din simpatiile votantilor iar PSD - ul nu are nimic mai bun de facut decat sa resusciteze un personaj politic total insalubru, cu un rol deloc de neglijat in perpetuarea postdecembrista a fostelor structuri si mentalitati comuniste.

Corneliu Vadim Tudor este un personaj politic care s-a aflat mai tot timpul in relatii foarte reci cu principiile democratice. In cadrul partidului nu a tolerat niciodata vocile independente, dovada zecile de exluderi individuale din partid. Practica inca un discurs justitiar care se revendica mai degraba de la Adolf Hitler decat de la orice conducator politic democratic. Totusi, vorbim de omul care mai acum un deceniu, dorea executii pe stadioane, cu public, lautari si fanfara militara. Acestea sunt amanunte pe care multi dintre romani nu le vor uita niciodata. Printre ei ma numar si eu. Probabil ca aceasta este cea mai dura lovitura de imagine, in sens negativ, pe care o primeste Uniunea Social-Liberala, de la infiintarea ei. Imi este greu sa patrund ratiunea care a stat la baza actualei apropieri dintre PSD si PRM. Sigur, mai exista inca oameni care isi aduc aminte de atat de nocivul patrulater rosu, dar au trecut totusi vreo cincisprezece ani de la acea cumpana a istoriei noastre postdecembriste si credeam ca subiectul este consumat.

Stelian Tanase are perfecta dreptate atunci cand afirma ca acest parteneriat atat de ciudat, dintre PSD si PRM aduce grave prejudicii de imagine pentru USL. Nu poti sa le vorbesti romanilor despre democratie si regulile ei, avandu-l in dreapta ta pe Corneliu Vadim Tudor. Sper ca dl.Antonescu inca mai stie care sunt valorile politice acceptabile pentru electoratul PNL si sa denunte in mod public aceasta ciudata poveste de amor dintre jumatatea social-democrata a USL si partidul fostului simbrias al dictatorului Nicolae Ceausescu. In conditiile in care tendintele sinucigase ale PSD - ului nu pot fi infranate, PNL - ul ar fi total indreptatit sa faca un pas lateral si sa ii lase pe pontaci sa mearga linistiti spre prapastie, de brat cu Vadim.

Comportamentul social-democratilor din ultima vreme lasa impresia unei adunaturi fara nici un orizont politic, resemnata ab initio vizavi de orice s-ar intampla in tara aceasta. Insa lipsa de logica in abordarea aliantelor extra-USL poate lasa in offside PNL - ul. In aceste momente PSD - ul are nevoie de o conducere puternica, capabila de a deveni un partener serios, care sa isi asume si obigatiile care ii revin in urma formarii Uniunii Social-Liberale. In absenta acesteia,social-democratii tind sa devina ei insisi un balast pentru aceasta alianta.

7 comentarii:

 1. Mihai Voicu a spus ieri ca PRM nu are ce cauta in USL. In ceea ce priveste aliantele locale ale partidelor, exista o oarecare libertate, din moment ce prin multe parti PNL si PSD vor candida separat.

  RăspundețiȘtergere
 2. Indirect si PNL este afectat de deciziile PSD in cea ce priveste aliantele. Social-democratii ar trebui constientizati de faptul ca, acum, fac parte dintr-o alianta formata din doi parteneri cu drepturi egale. Imaginea lasata este una dezastruoasa. Din postura de simpatizant PNL nu am cum sa nu imi pun intrebarea ce are de gand sa faca PSD? Pana mai ieri eram destul de fericit in legatura cu slabul leadership al social-democratilor, insa, pe zi ce trece imi dau seama ca pentru a avea un protocol functional si din partea PSD, aceasta formatiune are nevoie de un lider de tipul primus si nu de unul primus inter pares. Ponta,in afara razboiului personal pe care il poarta de ceva vreme cu Geoana,pare ca nu are treaba nimanui. M-as bucura sa apara un lider si la ei.

  RăspundețiȘtergere
 3. nu ti se pare ca, Alianta pnl-pc este derizorie. Aceiasi concluzie si pentru usl, prm-psd, si altele care vor urma. Fara sa vrei, te face sa gandesti ca pdl este atat de puternic, ca toti trebuie sa se alieze impotriva lor. Acesta este mecanismul subliminal. Si in final CHIAR VOR DEVENI PUTERNICI. Cand? Cand vor avea nevoie, adica la alegerile dn 2012 si celelalte. De aceea nu sper si nu cred in MAREA SCHIMBARE.

  RăspundețiȘtergere
 4. Deci o alianta intre PSD si PRM la nivel local ridica mai multe probleme morale decat intrarea la guvernare a PNL alaturi de PDL? Cel putin PRM-ului in afara de limbaj suburban si declaratii socante nu poate nimeni sa ii puna in spate nimic, ca n-a trecut pe la guvernare. Ceea ce e mai mult decat de poate spune despre PDL.

  RăspundețiȘtergere
 5. Domnule Horvath, cu mare parere de rau va anunt ca, datorita faptului ca nu aveti in vedere deloc comentarea problematicii pusa in discutie de postarile proprietarului blogului ci doar urmariti un anumit gen de publicitate facila,v-am trecut la categoria spam.

  RăspundețiȘtergere
 6. @Chris
  Tu ai impresia ca alianta aceasta este facuta doar impotriva PDL? Eu zic ca acest partid reprezinta cea mai mica problema pentru USL - ACD - PNL.Problema cea mare o reprezinta Traian Basescu si cea ce va urma dupa PDL. Pentru ca PDL - ul se va rupe, acum sau la anul, nu importa. Iar o halca importanta din el va ajunge masa de manevra pentru cotrocean. PDL va ajunge un partid marginal, de 7-8%. Problema o reprezinta AcZ. Pentru ca, pe un discurs justitiar presarat cu operatiuni spectaculoase anticoruptie, AcZ poate deveni un nou PDL. Memoria romanului e scurta rau de tot.

  RăspundețiȘtergere
 7. @Anonim

  "Deci o alianta intre PSD si PRM la nivel local ridica mai multe probleme morale decat intrarea la guvernare a PNL alaturi de PDL?" "...in afara de limbaj suburban si declaratii socante nu poate nimeni sa ii puna in spate nimic, ca n-a trecut pe la guvernare."

  Tu despre ce vorbesti, prietene? Vezi ca hirdaul butimanezului e mai incolo.

  RăspundețiȘtergere