joi, 23 aprilie 2009

Vocea firava a opozitiei. PNL, se poate mai tare?

***


Pariul meu politic pentru urmatorii cinci ani este Crin Antonescu. Am spus-o si o sa repet acest lucru. Insa nu pot sa nu constat si erorile facute in rastimpul de cand Crin conduce partidul. Unele dintre acestea sunt chiar ingrijoratoare.

Lucrul cel mai suparator pentru mine este nespecularea la maxim a gafelor enorme facute de catre actuala coalitie de guvernare. Vocea PNL - ului este una slaba deoarece calitatile oamenilor trimisi de partid ca sa il reprezinte in dezbaterile publice sunt indoielnice.

Disparitia din randurile partidului a intelectualilor autentici, cu opera, este ingrijoratoare. Demisia lui Adrian Cioroianu din PNL - istoric cu lucrari citate in universitatile americane ca si bibliografie obligatorie pentru fenomenul leadershipului comunist est european - ar trebui sa provoace frisoane la varful formatiunii liberale.

De asemenea, renuntarea mult prea usoara la un economist precum Daniel Daianu este condamnabila. In actualul context, cu o criza financiara care nu se mai incheie, Daianu a devenit economisul favorit al mai tuturor mijloacelor mass-media. Eticheta Daianu-PNL ar fi adus imagine si voturi partidului.

In aceasta situatie cine sa vorbeasca in numele partidului? Si intreb acest lucru in conditiile in care Crin Antonescu este cvasiboicotat de mai toate posturile de televiziune. Ludovic Orban nu este raspunsul, credeti-ma!

6 comentarii:

  1. Vorbeste Norica Nicolai pentru toti, partea proasta e ca face o impresie jalnica, iar cand en cat de cat OK, trebuie sa spun cu tristete ca, fara sa fie vina ei, nu o avantajeaza de loc fizicul. O voce destul de limpede mi se pare Mariana Campeanu.

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, Mariana Campeanu pe domeniul ei este foarte competenta. Norica Nicolai, in schimb este o caricatura de politician.

    Sper ca cineva sa le deschida ochii domnilor din conducerea partidului. Dar este greu, din moment ce o non-performera electoral precum Nicolai este preferata ca si cap de lista la europarlamentare.

    RăspundețiȘtergere
  3. pe Orban il vad un ogar ce canta la luna! a fost ministru si degeaba ... ca si crin adica, probabil d-asta sunt asa buni prieteni!

    norica nici de ministru e a fost buna, ceea ce spune multe cand il vedem pe boc prim-ministru!

    Dumnezeu cu mila!

    RăspundețiȘtergere
  4. Daca ai dat cu piciorul unui politician ca Renate Weber(pe loc neeligibil pe lista, mi se pare) si unui specialist in ale economiei ca Daniel Daianu si o pui cap de lista la alegeri pe Norica Nicolai...e bai mare, lista PNL trage cu sete partidul in jos. Desolee dar domnul Crin Antonescu rasplateste pe cei care l-au sustinut impotriva domnului Tariceanu. Nu partidul.

    RăspundețiȘtergere
  5. @ Ionut

    Cu Norica cap de lista (cacofonie, deh!) este o intreaga poveste. In cea ce priveste faptul daca ea era ministeriabila sau nu aici totul este relativ.

    Cand vezi actuala echipa ministeriala cu necuvantatoarele feseniste care o compun, Norica iti apare precum Maica Teresa.

    RăspundețiȘtergere
  6. @ amorphis

    Renate Weber cred ca este a treia pe eurolista PNL deci are sanse reale de a merge la Bruxelles. Problema este ca se putea realiza mai mult. Mai mult, dar nu cu nicolai prima pe lista.

    Doamna aceasta a reprezentat un fiasco la alegerile parlamentare pentru partid, deci nu vad ce o califica ca fiind cel mai bun candidat pentru europarlamentare al PNL.

    Iar daca este vorba de rasplata, mai bine o platea cu bani. Pe bune!

    RăspundețiȘtergere