joi, 25 iunie 2009

Deputatul Bulă si sindromul Cetateanului Turmentat

***


La inceputul acestei saptamani, in Parlament, am trait un moment de-a dreptul haios; Un deputat din PD-L a reusit sa voteze in favoarea respingerii cererii procurorului general Laura Kovesi in dosarul Zambaccian 1. Omuletul, foarte sincer, sustine ca nu este vinovat, ci pur si simplu nu a inteles procedura de vot.

Declaratia prin care incerca sa se scuze in fata presei este de o sinceritate dezarmanta: "M-au innebunit astia de cap. Nici nu stiu ce am votat ca n-am inteles. Ba impotriva, ba contra. Am votat din greseala pentru inadmisibilitatea cererii procurorului", a declarat, pentru HotNews, Nicolae Stan. Da, Nicolae il cheama pe deputatelul acesta. Si Stan. Si daca toate acestea nu vi se par indeajuns, porecla omului este Bulă. Nu inteleg de ce, pentru ca, din amintirile mele, Bula era un personaj inteligent, intotdeauna stapan pe situatie.

Biografia acestui ales uninominal este si ea una destul de pestrita. Ia ascultati aici: are 58 de ani
a intrat la Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor din Craiova in 2001, reusind sa o absolve in 2006. Stati asa putin. Facultatea aceasta este incununarea personalitatii sale complexe. De ce fac aceasta afirmatie? Pai hai sa vedem cum a decurs relatia lui cu politica.

Bulă al nostru a fost contabil, sef de ferma si primar in comuna Colonesti. Din 1974 si pana in 1989 a fost membru PCR, iar in 1990-1992 il regasim in FSN. Buuuun. Iar de-acum urmeaza celebrul baleiaj intrafesenistic intre PD si PSD. Haideti sa vedem cum.

Intre 1992 si 1996 a fost membru PD, presedinte al organizatiei locale PD Colonesti. Urmatoarea etapa il regaseste in PSD, partid pe care l-a slujit cu credinta intre 1997 si 2008. Iar din 15 octombrie 2008 adera, normal, la PD. Ce sa mai spunem? Cine mai are puterea sa rada sa o faca acum. :)

2 comentarii:

  1. Eu vreau să plâng, aşa-mi vine când citesc chestii d-astea si nu din cauza individului ăsta în mod special ci de necaz că mai sunt o sumedenie ca el.

    RăspundețiȘtergere
  2. @ amorphis

    Da, trebuie sa recunoastem ca dilema Cetateanului Turmentat este mai actuala decat oricand in societatea romaneasca.

    Din comicul acesta de situatie rezida totusi o concluzie: parlamentarul roman nu voteaza dupa constiinta sa. Fiecare grup din parlament are un creier comun. Bula al nostru este doar o exceptie.El nu a inteles ce se dorea de la el. Asta e.

    RăspundețiȘtergere