miercuri, 4 noiembrie 2009

In asteptarea unui nou presedinte...despre Actualul

***


L-am vazut azi la mai toate televiziunile pe el Presidente luptand corp la corp cu o jurnalista mogulista pe linia Voiculescu. Am ramas masca. Oare omul acesta este chiar nebun? Sa fiu sincer, eu chiar cred ca Tovarasul are niste deranjamente la mansarda. Acest incident m-a enervat. I-a uite dom'ne ce cretin am votat in 2004!

Personal m-am cam saturat de toanele acestui individ care, acum, printr-un nefericit concurs de imprejurari, inca detine functia de presedinte al Romaniei. Tara se afunda tot mai mult in criza, euro este tinut artificial la 4.3 lei, dar el refuza sa dea tarii un guvern stabil convenit de catre o coalitie parlamentara care detine mai mult de 65% din fotoliile parlamentare.

In schimb impuie urechile fraierilor cu expediente gen "parlament unicameral" , "modernizarea Statului" si inca cateva gogorite de acest gen, in timp ce el ar trebui sa dea explicatii in fata romanilor in legatura cu natura relatiilor intretinute de-alungul timpului cu teroristul Hayssam. Dar nu intra zilele in sac, acest lucru este sigur.

Ajunge Domnule Presedinte, Romania are nevoie de un guvern stabil. Are nevoie de legitimitate. Are nevoie de masuri urgente pentru depasirea crizei. Ata ar trebui sa te preocupe in calitate de presedinte, intelegi matale? Nu jocurile politicianiste pe care le-ai promovat la rang de politica oficiala in ultimii cinci ani. Oare cine credea ca acest cabinet Boc 3/Croitoru ar fi avut vreo sansa ca sa intruneasca votul Parlamentului?

Ar trebui totusi ca cineva sa ii atraga atentia anarhistului de la Cotroceni ca economia romaneasca este la limita falimentului general. "Genialele" masuri patronate de catre dl. Basescu au determinat o curba descendenta fara precedent printre economiile din zona euro. La un euro de 4.5 lei, s-a dus dracu si bruma de profit care mai tinea in viata importatorii de marfuri generale. Macar daca productia interna romaneasca ar putea profita de acest lucru. Dar...cu cine?

5 comentarii:

  1. Actualul nu are decât un scop: să ne prostească în ultimul hal. Sunt indignat că ripostele contracandidaţilor săi nu prea au consistenţă. Mass-media trebuie atrasă spre temele reale, altfel vom toca, seară de seară, numai diversiunile lui. Care, sunt convins, până la alegerei vor curge ca de la robinet. Trebuie o mutare-şoc, o temă de proporţii, care să producă efecte de masă. Asta aştept îndeosebi de la Crin.

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, si eu sunt de parere ca un Basescu in timpul al doilea, un Basescu reactiv, este pierdut ca si politician. Imbucurator este faptul ca in ultimele luni acesta a cam fost prins in offside de evolutia evenimentelor. Tematica pe care a dorit sa o impuna presedintele in dezbaterile publice nu a prins. Inclusiv referendumul acesta este un esec.

    Este greu sa vii cu o bomba, o mutare-soc. Cred ca avem o sansa sa vedem asa ceva doar in confruntarile publice directe. Eu as miza 10 euro pe o reactie nervoasa a lui Basescu, care sa il traga in jos, acum, inainte de primul tur. Omul acesta chiar nu mai reuseste sa isi reprime iesirile in decor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Domnule, eu m-am saturat pana peste cap sa-i vad pe toti contra-candidatii cum ii fac jocul! De ce nu il intreaba, scurt si concis, ce a facut cu banii FMI,ce implicare are in cazul Hayssam, ce motivatie LEGALA are sa refuze numirea unui premier care sa treaca de Parlament, ce il determina sa se considere mai specialist decat Streinu-Cercel in problema gripei AH1N1, ce solutii economice are in vedere pentru depasirea crizei actuale, si asa mai departe?? Ca astea sunt doar intrebari de ieri-alaltaieri, apropo de fumigene lansate de matroz si ras-dicutate pe la toate televiziunile.
    Si Crin, si ailalti, se comporta cu manusi cu un rahat. Eu stiam ca la rahat nu-ti pui manusi, ci tragi apa dupa el.
    Cristina

    RăspundețiȘtergere
  4. Intrebarile acestea de bun simt pe care le-ati enuntat ar trebui sa i le punem noi, toti, indiferent de locul in care dam de el;mitinguri, supermarket, negocieri sindicale, confruntari electorale, etc. In fapt, indirect, aceste intrebari i s-au pus deja. Lipsesc raspunsurile? Da, deoarece daca ar risca un raspuns, atunci chiar s-ar face de tot rahatul. Daca va pierde Cotrocenii vom afla si aceste mult dorite raspunsuri. Deci dupa 6 decembrie.

    RăspundețiȘtergere
  5. Bomba Tise va exploda luni dimineata, 9 noiembrie. Abuzul in serviciu si deturnarile de fonduri vor fi capetele de acuzare ale Procuraturii in viitorul caz Alin Tise. Daca mai exista lege in tara asta, de luni dimineata asa zisul "stapan" al Judetului Cluj ar trebui sa raspunda la intrebari. In fata procurorilor si in fata cetatenilor.

    RăspundețiȘtergere