luni, 7 decembrie 2009

Romanii si Prostia. Coabitarea perfecta intre Hot si Prost



***
Categoric suma inteligentei pe suprafata Romaniei se afla intr-o drastica scadere. Prostia la romani dateaza de ceva vreme dar in ultimul timp devine plenara in modul de actiune al concetatenilor nostrii. Oamenii fara constiinta, fara respect de sine, fara ratiune VOTEAZA! Si voteaza la comanda. Pentru trei portocale si un kilogram de zahar sau pentru o bere la pet, ei voteaza pe oricine si orice. Daca maine s-ar propune ca toti cei care au votat contra lui Basescu sa fie ostracizati, aceasta idee s-ar aproba prin referendum cu minim 60%  dintre sufragii.

Romanii nu au excelat niciodata la capitolul simt civic. Dar parca in ultimul timp se lasa mult prea usor incalecati de catre mai marii zilei. Teatrul absurd in care ne regasim in aceasta ultima perioada isi poate avea o explicatie si in inapetenta Romanului pentru civism, pentru ideea de dreptate. Numai asa putem sa ne explicam votul majoritar dat de catre electorat pentru o maimuta politica. Zicala  romaneasca "Sa moara si capra vecinului" isi are corespondentul in ura viscerala nutrita de catre romani fata de ideea de capitalism, de democratie. Am ascultat si eu parte din argumentele celor care l-au votat pe Basescu. Laitmotivul invocat de acestia l-a constituit frica si ura fata de "moguli", o gaselnita basesciana care a prins la fraierimea romana.

Daca maine ar avea loc un referendum in care Basescu sa propuna transformarea oficiala a Romaniei intr-o dictatura personala, va garantez ca acel referendum va trece. Sindromul "Tatucului" inca otraveste spirite intr-o tara care refuza cu obstinatie modernizarea. Basescu va conduce cinci ani Romania bazandu-se exclusiv pe instinctualismul romanilor. Nu conteaza ca tara se duce in prapastie, nu conteaza ca bugetul este spoliat. Prostimea cere doar moguli. Moguli executati public la micul-dejun, la pranz si la cina.

Teatrul ieftin prinde la romani. Vulgul cel prost apreciaza fanfaronada nu eticheta. Si atunci, va intreb, de ce sa ne mai miram ca presedinte ne va fi inca cinci ani Traian Basescu? Acesta este presedintele pe care il merita aceasta tara. Betivan, degraba palmuitor, violator si curvar din cand in cand. Calitati suficiente pentru romani...

7 comentarii:

  1. asta cel putin e o parere scrisa de cineva care stie sa scrie. asa e democratic, atata timp cat argumentele pe care te bazezi sunt reale/credibile sau cel putin asa crezi. e dreptul tau. numai ca din pacate era loc de si mai rau.
    noapte buna popor, dar mai bine asa decat sa nu te mai scoli deloc.

    RăspundețiȘtergere
  2. teatrul ieftin prinde iar scenariul de mai sus ti l-au "inscris" in gene pesemne altii. au gandit ei in locul tau. lasa ashe ca e mai simplu, sa gandesti cu cap(at)ul tau e obositor

    RăspundețiȘtergere
  3. Garcia,

    Cel Reales a înţeles perfect ce-l macină cel mai tare pe român: invidia! Şi a acţionat ca atare, cultivând cu sârg ura faţă de cei ce au (mai mult). De unde izvorăşte, însă, invidia? Din ignoranţă, în primul rând. Din incultură, din lipsă de educaţie, sau - dacă nu - din educaţie precară. Cum zicea La Bruyere: ,,Dacă sărăcia este mama fărădelegilor, întunericul minţii le este tată''. Ăştia ne-au ciuruit, nu Realesul căruia-i tremură mâna mai dihai decât răciturile de Crăciun.

    RăspundețiȘtergere
  4. Florine, media celor care fac umbra degeaba pamantului romanesc tot creste. In loc ca fiecare sa puna mana si sa realizeze ceva, astia mai bine stau la bufet la o bere pe banii PD - ului local si asteapta sa vada "moguli" spanzurati.Tara de cacat, oameni la fel. Cel putin 51% dintre romani sunt facuti din substanta aceasta organica maronie iar cei mai multi populeaza Banatul si Ardealul. Tragic am mai ajuns!

    RăspundețiȘtergere
  5. Garcia,

    Da, aşa e, iar starea mea de inconfort creşte, mai ales că sunt ardelean.

    RăspundețiȘtergere
  6. Murphy si legile lui... Inteligenta oamenilor este constanta, in timp ce populatia e in continua crestere. Stii ce vreau eu? Sa fie Basescu dupa masura dorintei lui. Sa conduca totul cu un singur buton. Abia astept sa li se faca iar foame apriga instinctualilor care l-au votat. Sa vedem ce mogul, adversar politic ori mit mai arunca la gura acestora...

    RăspundețiȘtergere
  7. @ Florin

    Da, traim intr-o zona foarte ciudata din punct de vedere al psihologiei politice a idiotilor.

    @Ada

    Poate ca este mai bine asa...poate ca asta este cea ce meritam dupa 20 de ani de la acel Decembrie 1989...poate este o ironie a sortii? Dupa douazeci de ani...A. Dumas :) Cacat!

    RăspundețiȘtergere