PDL a fost invins in alegerile locale la un scor interpretat de catre unii initiati ca fiind foarte drastic. Da, a fost o infrangere previzibila insa destul de greu de digerat pentru corifeii scolii politice basesciene din tara noastra. In aceasta situatie acestia au trecut la exorcizarea partidului de spiritele malefice, cu imagine publica dezastruoasa, pentru a reusi un scor onorabil la alegerile parlamentare din toamna. In aceasta cheie trebuie interpretata tragerea pe linie moarta - cel putin aparenta - a Elenei Udrea, Emil Boc sau Ioan Oltean.
Pe buzele tuturor se regaseste numele lui Vasile Blaga ca si virtual presedinte al partidului sau cel al macabrului idiot politic Cristian Preda, ca posibil candidat la cea mai inalta functie in formatiunea basesciana, in conditiile in care nu mai exista piedica reprezentata de vechimea ca si cadru inregimentat in PDL. Doar ca atat acestia doi cat si Monica Macovei sunt tinte false, bune de dat la rumegat unei prese politice total afona in cea ce priveste realitatile din teren. Inlaturarea conditiei reprezentate de stagiul de partid s-a facut special pentru ai permite lui Ungureanu sa preia partidul fara emotiile unei contestari in justitie. Reactivarea lui Ungureanu s-a facut treptat in ultimele saptamani, culminand cu prezenta lui la mitingul de sustinere a fripturistului basescian Patapievici. Toata aceasta actiune a fost gandita in tandem cu cea de demonizare a doctorului in Drept Victor Ponta, cel caruia i se gaseste exact in aceste zile vina unei lucrari de doctorat compilate mai mult sau mai putin vizibil.
In spatele acestor actiuni nu poate sta decat o singura persoana: Traian Basescu. Cine crede altceva este ori rauvoitor ori prost de-a dreptul. Dupa ce va deveni presedinte al PDL, dl.Ungureanu va incerca sa recupereze din electoratul de acum cativa ani, cel cu ajutorul caruia democratii au ajuns in varful puterii. Lepadarea de Udrea si compania este primul pas in acest sens. Cu siguranta ca vor urma si altii, tocmai pentru ca in toamna PDL sa aibe o imagine acceptabila pentru o parte cat mai insemnata a romanilor. Personal nu stiu in ce masura domnul Ungureanu poate deveni peste noapte un personaj credibil, in conditiile in care marca Basescu - aplicata pe el de mai multi ani - il va urmari intreaga viata.
PS: Nu sunt un mare fan al actualului premier Victor Ponta insa nu pot sa nu remarc modul absolut abject in care este tarat intr-un scandal de plagiat, orchestrat de catre Traian Basescu si cercurile de la Palatul Cotroceni. Va aduceti aminte de modul insinuant in care presedintele il numea acum ceva timp, pe dl.Ponta "doctore", "dottore", etc? Acesta este presedintele Romaniei, ales prin vot democratic de catre romani. O rusine nationala! In cea ce priveste plagiatul domnului Ponta, in masura in care el chiar exista, asupra lui trebuie sa se pronunte cei care au habar de domeniul respectiv, nu apropiatii interesati ai lui Traian Basescu, precum criminalul invatamantului romanesc, Daniel Funeriu.
Un nou pitic, de data asta mai inalt...?
RăspundețiȘtergereCam asa. Cu precizarea ca Emil Boc a castigat deja de doua ori Primaria Cluj Napoca in timp ce lui Ungureanu ii cam tataie posteriorul la gandul trecerii prin votul popular.
ȘtergereApropo de plagiatul lui Ponta...
RăspundețiȘtergereChiar nu conteaza cine a gasit si cine a scos in evidenta faptul ca lucrarea de doctorat a ui Ponta este un plagiat. Pana la urma succesul justitiei in lume vine tocmai din vigilenta noastra si din faptul ca nu trebuie sa toleram sub nici o forma astfel de cazuri. Justitia nu condamna niciodata pe "paracios", ba dimpotriva, se bazeaza pe marturia lui.
Si vedem acum ca Ponta este un politician slab, santajabil datorita trecutului sau. In Germania, presedintele a demisionat, in urma presiunii publice pentru ca s-a aflat ca a imprumutat bani de la niste prieteni de familie si s-a considerat ca presedintele a devenit o persoana santajabila datorita datoriilor pe care le avea fata de aceasta familie.
Un plagiat este extrem de simplu de dovedit si nu e nevoie de niciun fel de specialist pentru a se stabili daca o lucrare este plagiata sau nu. Lucrarea lui Ponta este o copie extrem de evidenta. Este suficient sa faci o comparatie a textelor. Nu este cazul unei analize de continut. Mai mult, este chiar rusinos faptul ca a copiat si concluziile care in mod normal trebuie sa reflecte rezultatele cercetarii proprii. Asta insemnand ca contributia lui stintifica este zero. El a beneficiat de statutul de doctorand si mai apoi de titlul de doctor pentru a putea fi Lect. Univ. Dr. în cadrul Departamentului de Drept Penal la Universitatea Româno-Americană, București (conditie obligatorie pentru un lector).
Care va fi efectul seriei de plagiate descoperite la ministrii din guvernul Ponta? Pai sa zicem ca deja diplomele obtinute la universitatile din Romania sunt puse sub semnul intrebarii in strainatate.
Vizavi de Daniel Funeriu, pot spune ca, impreuna cu Adrian Ciolos si Monica Macovei, sunt singurii politicieni romani de care se vorbeste de bine in Germania.
Discutand total necolocvial si urmarind evenimentele din ultimele zile/ore, parerea mea este ca Ponta este victima propriei vanitati. Probabil ca premierul a contribuit si el cu o parte din textul lucrarii de doctorat dar, asa cum se obisnuieste in Romania, in cazul demnitarilor avizi de titluri academice, altcineva a dat forma finala acestei teze. Posibil chiar dl.Diaconu, cel care scrisese anumite pasaje intr-o lucrare a domniei-sale, prin 1999. Probabil din comoditate, fara sa banuiasca ca titularul de jure al titlului de doctor va ajunge in demnitatea de premier, el a copiat pasaje din propria carte. Numai ca, iata, acesta a ajuns la Palatul Victoria.
ȘtergereRamane insa faptul de netagaduit ca avem un presedinte absolut abject, care, in loc sa se preocupe de problemele reale ale tarii pe care cu onor o conduce, nu are altceva de facut decat sa asmuta idiotii din jurul sau sa cerceteze teza de doctorat a lui Ponta. ASTA E PRESEDINTE DE TARA????ACEASTA ESTE ATRIBUTIA CONSTITUTIONALA A PRESEDINTELUI???
Nu stiu cine este Adrian Ciolos, insa daca nemtii ii vorbesc de bine pe Funeriu si Monica Macovei, poate ar dori sa ii pastreze la ei acolo. In Educatia romaneasca am avut parte doar de extreme; ori am avut un sistem prea lax, in care toti idiotii deveneau titrati ignorandu-se total suma unui IQ mult sub orice pretentie academica, ori am trait unul mult prea dur pentru un tineret incapabil inca de a se descura peste un anumit nivel.
D-le Teodor, ati vazut subiectele de la bacalaureatul trecut? Eu marturisesc sincer ca nu cred ca as fi luat examenul maturitatii in aceste conditii. La o anumita materie nu excelez si nu am excelat niciodata. Subiectele trebuiau diferentiate in functie de capacitatea reala si de liniile de educatie urmate de elevi. Ori Funeriu a omorat Invatamantul romanesc.