miercuri, 1 august 2012

USL, stai jos, ai nota 4. Data viitoare sa vii cu temele facute!

***
Observ ca exista destul de multi  oameni - inteligenti de altfel -  care inclina sa acuze intreg corpul electoral romanesc pentru nereusita relativa a referndumului de duminica, 29 iulie. Acest fapt constituie o prostie, cu toate ca, dupa cum am spus mai sus, cei care exprima direct sau voalat aceasta opinie nu sunt in nici un caz oameni prosti. Nu dragii mei, si in acest caz poporul si-a facut constiincios datoria. Doar ca cei care trebuiau sa maximizeze importanta politica a rezultatului referendumului nu prea si-au facut treaba.

Inca o data politicienii care trebuiau sa preia forta mesajului de schimbare dat de catre patura constienta din punct de vedere civic a societatii romanesti, au preferat sa astepte ca doar poporul sa rezolve principala problema a Romaniei, Traian Basescu. Nimic mai pagubos! In ultimele doua zile am putut constata cat de inept s-au comportat strategii de campanie ai USL si cat de dezinteresati au fost edilii de acest referendum. Ori, stati asa, USL chiar are cel mai mare numar de primari din Romania. Avand guvernarea in propriile maini, avand la dispozitie Ministerul Administratiei si al Internelor, beneficiind de aportul stiintific al Institutului National de Statistica, acesti domni nu au reusit sa armonizeze listele electorale permanente cu realitatea demografica existenta de facto in tara noastra! Cred ca este un blestem aruncat asupra celor care nu impartasesc valorile basismului manifest, si anume acela de a fi reprezentati politic de niste eunuci.

USL s-a comportat lamentabil in pregatirea acestui plebiscit. Nu a reusit sa scape de imaginea cuplului Iliescu-Nastase, contrapus mai intotdeauna, interesat, unui Traian Basescu, care a ramas acelasi animal politic speculant, capabil de a trage foloase din orice gafa a adversarilor sai. Paradoxal, Traian Basescu se gaseste de mult timp pe topoganul politicii romanesti. Steaua lui a apus sau este foarte aproape de a apune. Este de batut in orice confruntare serioasa. Se pare insa ca USL nu prea doreste sa il inlature pe Basescu sau - de ce ne-am mira oare? - sunt prea idioti pentru a reusi cu adevarat acest lucru. Personal raman cu un gust amar deoarece s-a ratat o buna sansa de a scapa de Basescu. Dar viata merge inainte, cu toate ca flacara sperantei scade in intensitate. Poate se doreste exact acest lucru...?

12 comentarii:

  1. De acord,cu "tenori" de talia lui Fenechiu sau Grebla nu ai cum sa faci treaba.Vreau sa sper ca totusi flacara sperantei arde in continuare mai tare decit flacara democratiei basiste.Rabdare,mai e un pic,sandramaua scirtiie din toate incheieturile.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi place optimismul tau. Doamne-Ajuta! Dar cine o sa culeaga fructele decaderii lui Basescu? Cine? USL dovedeste zi de zi un cras amatorism.

      Ștergere
  2. Totuşi, scorul procentual al lui Băsescu este 11 - 87. Cum să revii la Cotroceni când 7.400.000 de oameni ţi-au dat eject? Reformulez: cum să te gândeşti măcar la o revenire în condiţiile astea? Prin asta, orice om normal la cap, care până acum i-a dat lui Băsescu cecuri în alb, ar trebui să conştientizeze ce latură morală murdară are insul ăsta. Inclusiv ţuţării lui.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu spun acelasi lucru: cetatenii, ma rog, cei interesati de cea ce se intampla in tara lor, au iesit la vot. Ba chiar in majoritate, conform realitatii existente in teren. Doar ca aceasta majoritate care nu il mai doresc pe Traian Basescu la Cotroceni este reprezentata politic de niste papa-lapte, care nu sunt in stare nici atunci cand ei conduc tara sa aranjeze apele pentru ca votul sa fie reprezentativ. Ce cauta Rus - un basist BOCciu - la Interne? Cand au ei de gand sa actualizeze listele electorale permanente? In localitatea unde imi am domiciliu, teoretic, 20% din populatie este de origine etnica germana. Doar ca ei sunt plecati din Romania inca din 1990. E un nonsens.

      Ștergere
    2. As completa si as spune ca: cei interesati de tara lor si cu viziune pro-occidentala nu au putut accepta aceasta lovitura de stat ordinara, oricat de satui sunt ei de Basescu, iar motive pentru suspendarea lui Basescu nu au existat.

      Neparticiparea la vot este un drept constitutional, iar in acest caz a insemnat ca oamenii nu-l mai sprijina pe Basescu, dar nici nu pot valida actiunile USL, copiate parca din perioada in care Hitler a luat puterea in Germania (tot "constitutional").

      Ne place sau nu, toti cetatenii romani, indiferent daca sunt unguri sau germani, indiferent pe teritoriul carui stat au domiciliul,au drepul sa-si exprime optiunea pentru alegerile parlamentare sau prezidentiale. Pentru locale votam, daca dorim, in strainatate si nu ne zice nimeni "ungurii din Harghita si Covasna nu pot hotara soarta tarii".

      Asadar, nu conteaza cati cetateni romani sunt in tara, contam toti cati suntem in lumea asta, iar aceast lucru nu-l mai poate schimba nici Basescu, nici Antonescu si nici Ponta. Este cel mai firesc aspect al democratiei, sa poti sa votezi pentru tara ta, chiar daca momentan nu mai locuiesti acolo.

      Cu riscul de a-mi castiga antipatia celor care "urasc" inainte de a argumenta, zic ca: Romania a cunoscut cea mai mare dezvoltare economica din istoria ei, in perioada 2004-2011 si a fost perioada cea mai democratica a existentei noastre ca popor. Un mic exemplu mai jos...

      http://ro.wikipedia.org/wiki/Produsul_intern_brut_al_Rom%C3%A2niei

      Ștergere
    3. Lovitura de stat?!?! Doamne-Dumnezeule, chiar ne batem joc de sensul unor cuvinte?

      "Cei cu viziune pro-occidentala..."...chiar toti? Sa fim seriosi, acestea sunt doar expresii lozincarde si nimic mai mult. Nu stiu pe ce va bazati atunci cand faceti aceste afirmatii, pe realitate in nici un caz. O seara buna.

      Ștergere
    4. Realitatea o percepem fiecare in mod diferit, iar in consecinta, actionam in mod diferit. Ziceati pe undeva pe blog ca in Romania s-a adunat multa ura. Cei care actioneaza cu ura, vizavi de politica, o fac datorita frustrarilor proprii si a incapacitatii de a se adapta la sisteme noi, la situatii noi. Acestia nu trebuie incurajati sub nici o forma sa ia atitudine, pentru ca o fac de cele mai multe ori in mod abuziv fara sa inteleaga miezul problemei.

      Exact acest lucru nu s-a ferit USL-ul sa-l faca, prin intermediul Antenei trei. Bazandu-se pe un numar destul de ridicat al celor care nu au reusita sa se adapteze la conditiile unei vieti in capitalism si pentru care ura este singurul sentiment cunoscut vreodata, USL a incercat acapararea puterii in intregime, incalcand reguli de baza ale statului de drept. Putem sa discutam si care sunt astea, dar sunt deja cunoscute si putem discuta si ce inseamna "lovitura de stat" plecand de la un model "pur" si ajungand la modelele noastre din '90 si cel de acum.

      Nu mi-as mai dori vreodata ca Romania sa se intoarca la perioada in care un singur partid avea puterea absoluta, iar toti ceilalti trebuiau exterminati.

      "Democratia inseamna sa-mi dai voie sa nu fiu de acord cu tine" (Ion Ratiu).

      Ștergere
  3. Garcia, la blat te-ai gandit vreodata?
    Mi se pare mie, sau, devreo opt ani incoace, USL vrea, vrea foarte mult, dar nu poate ... si nu pentru ca ar fi vinovata cu ceva, dar, ce sa faca daca romanii nu ies la vot?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ar fi grav ca totul sa nu fie altceva decat o regie idioata, butaforie cu actori tampiti. Dar, mai stii?

      Ștergere
  4. Adrian Stoica,

    Comiţi o eroare: USL nu este aşa bătrână, are abia vreo 2 ani. În ce priveşte votul, media prezenţei la urne în România este aceeaşi ca în ţările occidentale (dacă nu mai mare). Altele sunt hibele aici, iar astea ţin de prejudecăţi, de clişee, de superstiţii, de prostie (muuuultă), de meltenism...

    RăspundețiȘtergere
  5. Si eu merg pe blatutl enuntat mai sus!!! Doar ca am un final mai spectaculos

    RăspundețiȘtergere
  6. Lumea acica cei 7.400.000 de votanti ar trebui sa mearga afara sa-si apere drepturile.Nu mai putem suporta acest imbecil om Basescu.

    RăspundețiȘtergere