marți, 23 iunie 2009

Nesimtire, numele tau este Ridzi

***


Am trait multe fenomene ciudate in politica autohtona de-alungul ultimelor doua decenii dar parca atata nesimtire crasa din partea unui ministru nu am mai vazut. Vinovatia d-nei Ridzi, dovedita cu acte de catre colegii de la GsP, nu produce nici un efect la Palatul Victoria sau la Cotroceni.

Pana acum un an el Presidente se autosesiza de fiecare data cand DNA - ul domniei sale incepea vreo ancheta impotriva unui ministru al Guvernului Tariceanu. Intre noi fie vorba toate aceste anchete au insemnat tot atatea esecuri. DNA - ul nu a reusit sa adune probe concludente care sa determine trimiterea in judecata a vreunui ministru.

In cazul recent al doamnei Ridzi, presedintele tace malc. Si are si de ce sa taca. Asta pentru ca fondurile care au facut obiectul administrarii defectuoase (furtului) de catre MTS au ajuns in campania lui Miss Botox, recte Eba. Acei bani au sustinut intrega campanie electorala, foarte agresiva, a mezinei presedintelui Basescu.

Acest scandal se va musamaliza. Exista complicitati foarte mari pe orizontalul guvernarii pediste. Recenta declinare a cazului de catre Parchet in favoarea DNA reprezinta inmormantarea acestei infractiuni. Departamentul condus de catre dl. Daniel Morar reprezinta doar o extensie a Cotroceniului in justitia romaneasca.

Cazurile de acest gen se vor inmulti. Modul de operare al d-nei Ridzi se va generaliza. Resursele bugetare sunt vanate, mai ales in aceasta perioada de criza!, de catre clientela politica a celor doua partide care conduc destinele Romaniei.

Putem sa contabilizam deja o alta actiune de acest gen in contul ministrului Nemirschi. 500.000 euro pentri promovare?!?! Atacurile la banii din Buget se vor inmulti. Cel mai grav lucru este acela ca Statul Roman nu are formati anticorpii care sa lupte contra acestei maladii.

Vom asista oare la o devalizare totala a vistieriei Statului?

7 comentarii:

  1. Păi ca să topim banii de la FMI e munca multă, asta a fost numai o încălzire uşoară. Urmează prezidenţialele şi atunci să te ţii?

    RăspundețiȘtergere
  2. PNL a votat azi în bloc de partea lui Adrian Năstase...ceva de comentat? Mi-e greaţă.

    RăspundețiȘtergere
  3. @ amorphis

    Din ianuarie 2010 TVA - ul va fi de minim 25%. Aceasta este o masura care trebuia luata ACUM, pentru a preveni insolventa bugetului dar, din ratiuni electorale ea a fost amanata.

    Intr-un fel ne vom regasi iarasi in situatia din 1997, cu acea cadere brusca a PIB - ului. Aceasta curba negativa exista deja dar este mascata prin injectarea in economie a banilor imprumutati de la FMI.

    Masurile active pentru sprijinirea sectorului privat lipsesc cu desavarsire. Ce sa mai credem despre acest guvern care toaca banii din buget precum Cotofana de Ridzi?

    La cea de-a doua postare va raspund sibilinic: nu Adrian Nastase este acum principala amenintare pentru statul de drept din Romania. Si la urma urmelor de ce ar intra si PNL - ul in troaca in care se scalda cei care formeaza guvernul?

    RăspundețiȘtergere
  4. cred ca ne ambalam foarte mult cu acest caz...
    cineva ia tras clapa doamnei ridzi

    RăspundețiȘtergere
  5. Legat de Riti, cuplul basescu - udrea n-o scapa din brate. fondurile nrabursaile nu se dau la incompetenti ... banii de la fmi s-au dus in banci, adica ce am inteles eu a fost asa: Cica banii aia nu puteau fi dati dar in rezervele bancii aveam si noi cam vreo 20 de miliarde .. asa ca aia s-au dat la banci si ce au venit s-au pus in locul lor si nu s-a atins nimeni de ei ... cam prea teoria conspiratiei si fara documente nu? in fine cert e ca o sa ne ia dracu! eu azi m-am razbunat pe Canacheu! :D

    RăspundețiȘtergere
  6. @ Sergiu

    Da, ai dreptate. Doamnei Ridzi i-a jucat o festa nesimtirea. Greu de trait cu acest sentiment.

    RăspundețiȘtergere
  7. @ Ionut

    Incet-incet se vor toca toti banii de la FMI...si atunci sa vezi criza in toata splendoarea ei.Economia romaneasca este pe pierdere, salariile sunt neajustate vizavi de productivitatea actuala a muncii.

    Nu este mai putin adevarat ca la noi nici preturile nu dau inapoi de teama crizei. Sunt agenti economici care prefera falimentul decat sa isi reajusteze preturile in functie de noua situatie.

    RăspundețiȘtergere